PARTIZANU I CRVENOJ ZVEZDI MERIDIANBET NISMO NI DO KOLENA: Predsednik ljutog rivala priznao da nemaju šta da traže na terenu

Autor:

Sport

15.08.2023

17:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Bokan svestan da Budućnost ni po čemu ne može da parira večitim rivalima u AdmiralBet ABA ligi, pa se Crnogorci okreću Evrokupu.

PARTIZANU I CRVENOJ ZVEZDI MERIDIANBET NISMO NI DO KOLENA: Predsednik ljutog rivala priznao da nemaju šta da traže na terenu

Foto: Starsport

Uroš Trifunović i Nemanja Nedović

Partizan i Crvena zvezda Meridianbet će se i u novoj sezoni boriti za titulu u AdmiralBet ABA ligi, a ostali neka se poređaju kako im je volja. Dva najbolja srpska kluba kilometrima su ispred ostali kada su u pitanju budžeti, igrački kadrovi i generalno organizacija, a tu je i bogato iskustvo koje stiču u duelima sa evropskim velikanima u Evroligi.

Ovih, za njih surovih, činjenica svesni su i u podgoričkoj Budućnosti, koja je pre koju godinu izgubila korak za večitim rivalima. Crnogorski predstavnik pokušava u novoj sezoni da napravi iskorak, ali je predsednik Budućnosti Dragan Bokan svestan da Partizanu i Zvezdi Meridianbet nisu ni do kolena i da nemaju šta da traže protiv njih na parketu. To je i priznao na početku priprema.

Foto: Starsport

Postoji i taj Evrokup - Dragan Bokan

- Kada je u pitanju AdmiralBet ABA liga ne možemo pretiti Zvezdi Meridianbet i Partizanu jer su i ove godine povećali budžet. Prošle godine je bilo to deset puta više, a sad je još izraženije. Ne želim da stvorim pritisak, ali od stručnog štaba i svih u klubu očekujem da možemo da iznenadimo bogatije od nas - počeo je kuknjavu Bokan.

On je pokušao da se opere za svoju nemoć pričom da nemaju nikakvu pomoć od države Crne Gore, aludirajući na to da je beogradski večiti rivali imaju u Srbiji. Međutim, zaboravio je da se to mora i zaslužiti.

- Smatram da to može da se menja, jer mislim da grad i mi u Upravnom odboru nismo u prilici da obezbedimo budžet koji može da hrani klub sa ovakvim ciljevima - da igramo značajnu ulogu u Evrokupu i značajniju u AdmiralBet ABA ligi. Pozivam i Vladu da pokušamo da i mi u Crnoj Gori napravimo sportski kolektiv sa ozbiljnijim budžetom i da imamo klub koji može da se nosi sa evroligašima. Da se preko Evrokupa ili Jadranske lige ponovo domognemo Evrolige - nastavio je Bokan.

Foto: Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

Košarkaši Budućnosti

S druge strane, predsednik Budućnosti bar zna gde im je mesto i sa kim mogu da se nose. Pritom nije mislio samo na regionalno takmičenje već i na Evrokup.

- Plan je da ne završimo na prvoj stepenici doigravanja posle grupne faze Evrokupa, već da u grupi budemo prvi ili drugi što bi nam garantovalo četvrtfinale. Tu je i pomoć domaćeg parketa za ostvarivanje najvećeg uspeha kada je ovo takmičenje u pitanju, a to je plasman u polufinale - zaključio je Bokan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading