GOREĆE ARENA! Partizan i Crvena zvezda Meridianbet sreću se ČAK SEDAM PUTA u Beogradu!

Autor:

Sport

18.07.2023

15:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne računajući dva večita derbija, svih pet puta kada igraju dan za danom u Areni prvo je domaćin Partizan pa Crvena zvezda Meridianbet. Najveći izazov biće za zaposlene u našoj najvećoj dvorani da preko noći prilagode teren i halu različitim potrebama dva kluba.

GOREĆE ARENA! Partizan i Crvena zvezda Meridianbet sreću se ČAK SEDAM PUTA u Beogradu!

Foto: Starsport

Uroš Trifunović i Nemanja Nedović

Beograd će i u novoj sezoni biti košarkaška prestonica Evrope jer će uz Atinu (Panatinaikos i Olimpijakos), odnosno Istanbul (Efes i Fenerbahče) biti jedini grad koji može da se pohvali sa dva tima koji će igrati u Evroligi. Međutim, Partizan i Crvena zvezda Meridianbet ne da će igrati u istom gradu, već će deliti i dom jer crveno-beli stižu u Arenu! Naša najveća dvorana će tako prema rasporedu videti čak 34 utakmice u ligaškom delu, uz nadu da će oba večita rivala obezbediti prolaz u plej-of.

Foto: TANJUG/ Nikola Anđić

Beogradska arena

Osim praznika za ljubitelje košarke to će biti veliki izazov za sve koji učestvuju u organizaciji utakmica. Izašla je Evroliga u susret i uglavnom razdvojila izabranike Željka Obradovića i Duška Ivanovića da ne budu u istom trenutku u Beogradu, ali je silom prilika ČAK SEDAM PUTA moralo da se desi da se večiti rivali istovremeno nađu u Areni. Pored dva večita derbija, koji su na programu 26. oktobra kada su domaćini crno-beli i 4. januara 2024. kada je organizacija na crveno-belima, Partizan i Crvena zvezda Meridianbet će u još pet navrata u istom kolu biti domaćini. Evroliga je i tu izašla maksimalno u susret pa će igrati dan za danom. Međutim, osim mečeva, tu su i treninzi, pa će ekipa koja igra drugog dana praktično u hali trenirati samo nekoliko sati pre nego što drugi večiti rival bude imao takmičarski meč. Interesantno, u svih pet navrata Partizan je taj koji igra prvog dana, a Zvezda Meridianbet drugog.

Foto: Starsport

Grobari u Areni

Tako će već u trećem kolu Partizan ugostiti Barselonu 17. oktobra, dok će Zvezda Meridianbet dan kasnije biti domaćin Monaku. U 11. kolu crno-beli 30. novembra dočekuju Panatinaikos, a crveno-beli 1. decembra Efes. Dan za danom Evroliga će se igrati u Areni i u 26. kolu, s tim da će 8. februara Partizan dočekati Bajern, a tim sa Malog Kalemegdana dan kasnije Žalgiris.

Pravi pakao što se organizacije tiče desiće se u 30. i 31. kolu jer će i Partizan i Zvezda Meridianbet igrati duplo kolo, pa će se u četiri dana u Areni odigrati četiti meča. Tako će 19. marta crno-beli ugostiti Baskoniju, 20. crveno-beli čekaju Panatinaikos, 21. Partizanu na noge dolazi Real, a 22. marta Zvezda Meridianbet dočekuje Virtus.

Foto: Starsport

Delije u Areni

Koliko će sve navedeno biti veliki izazov za Republiku je govorio direktor Arene Goran Grbović.


- Sve može da se stigne, ništa nije problem tehnički, ali moraće da se radi bukvalno preko noći. Čim se završi prva utakmica menjamo parket, ali i celu konfiguraciju Arene jer i Partizan i Zvezda Meridianbet imaju svoje specifične potrebe u skladu sa prodatim kartama. Hala se potpuno drugačije mapira. Sve se rastura, ali nije nam prvi put, imali smo tu situaciju u Evroligi i Evrokupu. Najbitnije je da i jedni i drugi budu fleksibilni, da pristanu na kompromise. Recimo, dešavalo nam se ranije da se uveče igra utakmica a da druga ekipa trenira već ujutro i da ne stigneno da zamenimo parket. Bilo je slučajeva da se treniralo na parketu večitog rivala, sa njegovim grbom, a onda mi uđemo i do utakmice uveče promenimo parket. Biće toga sigurno i sada pa je najvažnije da i Partizan i Crvena zvezda Meridianbet budu fleksibilni - rekao je Grbović.

Foto: Starsport

Goran Grbović

On očekuje da će ovo biti dobra prilika da večiti rivali pokažu dobru volju, da se dogovore oko tih sitnica i da pobedi košarka.

- Ovo sa zgusnutim rasporedom može biti i lekovita situacija. Da svi shvate da je derbi derbi i da tu bude atmosfera do usijanja, ali da preko godine živimo normalno. Moramo da svi napravimo lepu stvar, da sarađujemo na dnevnom nivou i da pošaljemo lepu košarkašku sliku i ton u svet - zaključio je Grbović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading