BIĆE MALO JAČI OD KISELE VODE: Ogroman hendikep za Grke uoči Mundobasketa!

Autor: Tanjug

Sport

13.08.2023

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor Dimitris Itudis suočava se sa velikim problemima.

BIĆE MALO JAČI OD KISELE VODE: Ogroman hendikep za Grke uoči Mundobasketa!

Foto: Starsport

Košarkaši Grčke

Košarkaški savez Grčke zvanično je saopštio da Kostas Adetokumbo i Vasilis Toliopulos neće igrati za nacionalni tim na predstojećem Svetskom prvenstvu.

U saopštenju se navodi da je selektor Grčke Dimitris Itudis odlučio da sa spisa precrta Kostasa Adetokumba, pošto je lekarski tim procenio da novi košarkaš Panatinaikosa neće moći da se oporavi od povrede i stekne zadovoljavajuću formu do početka SP.

Sa druge strane, Itudis je procenio da je Toliopulos napredovao na pripremama, ali da ovog puta neće biti u timu Grčke.

Itudis na Mundobasketu neće moći da računa ni na Janisa Adetokumba, Kostasa Slukasa, Tajlera Dorsija i Nika Kalatesa.

Itudis je odlučio da na turnir u Abu Dabi povede 14 košarkaša. Grčka će 18. avgusta igrati sa SAD, a dan kasnije sa Nemačkom.

Na spisku reprezentacije Grčke nalaze se Tomas Vokap, Mihalis Luncis, Dimitris Moraitis, Janulis Larencakis, Nikos Rogavopulos, Lefteris Bohorides, Kostas Papanikolau, Janis Papapetru, Panajotis Kalaicakis, Dinos Mitoglu, Tanasis Adetokumbo, Jorgos Papajanis, Manolis Hacidakis i Jorgos Calburis.

SP će biti održano od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Indoneziji i Filipinima, a Grčka će igrati u grupi sa Jordanom, SAD i Novim Zelandom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading