SRBIJA SAZNALA VAŽNU VESTI: "Orlovi" povlašćeni u kvalifikacijama za EP!

Autor:

Sport

07.08.2023

13:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvenstvo je na programu od 27. avgusta do 14. septembra 2025. godine.

SRBIJA SAZNALA VAŽNU VESTI: "Orlovi" povlašćeni u kvalifikacijama za EP!

Foto: Starsport

Marko Gudurić i Nemanja Nedović

Uzbudljiva sezona košarke se bliži, a srpski nacionalni tim je krenuo ka Atini na Akropolis kup kao deo  priprema za predstojeći Mundobasket. Tokom tog putovanja, "orlovi" su dobili informacije u vezi sa kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Republika

Foto: Starsport

Nemanja Nedović u dresu reprezentacije

Naime, Srbija je smeštena u prvi šešir zajedno sa košarkaškim Španije, Francuske i Slovenije protiv kojih neće moći da igra. Baš kao ni sa selekcijama iz drugog, trećeg i sedmog šešira.

"Orlovi" bi mogli da budu tako i u balkanskoj grupi jer može da igra sa Hrvatskom, Bosnom i Hercegovinom i Slovačkom.

Šešir u kom se nalazi Srbija daje jednog predstavnika, baš kao i šešir četiri u kom su Hrvatska, Finska, Ukrajina i Letonija, šešir 5 koji čine Belgija, Gruzija, Izrael i Bosna i Hercegovina, te šešir broj osam u kom su Portugal, Danska, Slovačka i Kipar. Iz grupe prolaze tri najbolje plasirana tima, ukupno će ih biti 32 na prvenstvu Evrope. Jedino u grupama u kojima se nalaze organizatori će prolaziti po dve selekcije, pa bi bilo dobro da Srbija izbegne na žrebu Kipar, Finsku, Poljsku i Letoniju.

Prozori će biti igrani od 19. do 27. februara 2024. godine, zatim od 18. do 26. novembra, te onda i od 17. do 25. februara 2025. godine.

Prvenstvo je na programu od 27. avgusta do 14. septembra 2025. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading