BENTIL KONAČNO POTPISAO! Bivši igrač Zvezde Meridianbet igraće za Tanderse!

Autor:

Sport

21.07.2023

17:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve je iznenadio odlukom.

BENTIL KONAČNO POTPISAO! Bivši igrač Zvezde Meridianbet igraće za Tanderse!

Foto: Starsport

Ben Bentil

Infromacija da će Ben Bentil, doskorašnji košarkaš Crvene zvezde Meridianbet, karijeru nastaviti u Japanu, danas je dobila zvaničnu potrvdu.

Iskusni Ganjanin je potpisao jednogodišnji ugovor sa Gunma Krejn Tandersima, klubom koji je osnovan 2011. godine, ali se već takmiči u B ligi, elitnom rangu japanske košarke. Sa njim će u "zemlji izlazećeg sunca" karijeru nastaviti dojučerašnji saigrač sa Malog Kalemegdana Hasan Martin, jer je pojačao redove ekipe Šimano Susano Medžik.

Gunma Tandersi su prošle sezone bili 12. u ukupnom plasmanu, peti na Istoku, sa učinkom 29-31 (24 tima), zbog čega nisu izborili plasman u plej-of, dok je šampionski pehar završio u rukama Rjukjua.

Prošle sezone su u ekipi Kote Mizuna igrala tri američka košarkaša, a najpoznatiji je svakako bivši centar Olimpije Milano Kejleb Tarzuski.

Foto: Printscreen/g-crane-thunders.jp

Bentil u dresu Gunme Krejn Tandersa

Bentil je ovim transferom napustio Evropu posle šest godina igranja na Starom kontinentu. Branio je boje francuskog Šalona, španskog Bilbaa, grčkih Peristerija i Panatinaikosa, turskog Bahčešehira i Olimpije Milano, pre nego što je pojačao Zvezdu Meridianbet.

Ima osvojene dve titule prvaka sa "zelenima" iz Atine, u kojoj je 2019. godine proglašen za najboljeg skakača, dok je sa Armanijem je osvojio i titulu na Apeninima. Kao član Crvene zvezde Meridianbet podigao je trofej KLS-a, kao i pehar u Kupu Radivoja Koraća.

Na Malom Kalemegdanu je prosečno beležio 8,4 poena i 3,8 skokova, za oko 20 minuta na parketu. Sa druge strane, u regionalnom takmičenju je imao prosečno 8,7 poena i 3,2 uhvaćene lopte.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading