STIGLA POTVRDA! Srbin ima NOVI KLUB: Da li ovo MENJA PLANOVE za Mundobasket?!

Autor:

Sport

18.07.2023

07:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stigao je u najkvalitetnije takmičenje na planeti.

STIGLA POTVRDA! Srbin ima NOVI KLUB: Da li ovo MENJA PLANOVE za Mundobasket?!

Foto: Starsport

Pešić, Marinković, Jokić, Lučić i Micić

Srpski plejmejker, Vasilije Micić, zvanično je promenio boju dresa.

Napustio je Micić Evropu i ekipu Efesa sa kojom je beležio fenomenalne uspehe i dominirao godinama, te se otisnuo "preko bare" i naredne sezone igraće za Oklahomu u NBA ligi.

Čelnici Oklahoma Siti Tandera zvanično su predstavili Srbina objavom na društvenim mrežama, a prema spekulacijama i najavama on će za tri godine ugovora zaraditi 23,5 miliona dolara. Tokom prošle sezone Micić je na 31 utakmici imao prosek od 16 poena, uz 5,4 asistencija i 3,2 skok i videćemo kako će se uklopiti u timu koji je prava na njega kupio 2020. godine.

 

 

Takođe, biće zanimljivo videti i da li ovaj transfer menja planove Vasilija Micića vezane za Mundobasket. Trebalo bi da upravo on bude udarna igla tima Svetislava Pešića, ali je poznato i da NBA ekipe često "savetuju" novim igračima da ne nastupaju za svoje nacionalne timove, te se svi nadamo da to neće biti slučaj sa Micićem koji je 2017. godine učestvovao u osvajanju srebrne medalje na Evropskom prvenstvu.

Srpski plejmejker je u mlađim kateogrijama igrao za OKK Beograd, Crvenu zvezdu Meridianbet i FMP, dok je u profesionalne vode uplovio u dresu Mege, u kojoj je igrao četiri sezone. Potom je, u leto 2014. godine, prešao u minhenski Bajern iz kog se posle dve sezone preselio u Crvenu zvezdu Meridianbet, pa je preko Tofaša, Žalgirisa i Efesa stigao do Oklahome.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading