LEGENDA ANALIZIRALA BRAZILCA: Da je viši igrao bi u NBA! Pojačanje Zvezde Meridianbet ima samo jedan PROBLEM!

Autor:

Sport

17.07.2023

16:43 >> 16:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvat srpskoj javnosti približio prednosti i mane omalenog organizatora igre.

LEGENDA ANALIZIRALA BRAZILCA: Da je viši igrao bi u NBA! Pojačanje Zvezde Meridianbet ima samo jedan PROBLEM!

Foto: Profimedia

Košarkaški klub Crvena zvezda Meridianbet potvrdio je dolazak novog plejmejkera te još jednom oduševila navijače. Pojačanje stiže iz nemačkog Ulma i u pitanju je brazilac Jago Mateus dos Santos - MVP finala Bundeslige.

Nekadašnji selektor Brazila, hrvatski stručnjak Aco Petrović, analizirao je "Mozzart sport" omalenog organizatora igre - njegove prednosti, ali i mane.

 

 

- Prvi put sam ga upoznao, mislim da nije imao još ni punih 17 godina, prvu stvar koju sam uradio kada sam postao selektor Brazila je da malog Jaga stavim na mesto startnog plejmejkera ekipe. Počeo je protiv Čilea i u narednom godinama je pokazao ko je i šta je. Rođeni je lider, razmišlja kao plejmejker - počinje Petrović i u dahu nastavlja:

- Nema puno igrača u Evropi kao što je on. Ako kao trener želite brzo neke poene, onda kažete Jago treba mi to i to... On je uvek spreman. Možda su to asistencije, opet je spreman, vidi sve na terenu. Istina, njegovo ime u ovom momentu nije toliko atraktivno kod navijača, naročito posle igrača kao što su Šabaz Nejpir, Teodosić ili ostali, ali verujte mi na reč, ovo je izvanredan potpis Zvezde, veliku stvar su napravili.

Najveća mana brazilskog košarkaša je kominikacija. Naime, Jago se engleskim ne služi baš najbolje.

 

 

- Sa njim je potrebna komunikacija, stalna komunikacija. Problem je što mu engleski nije jača strana, vrlo slabo ga priča. Tu je normalno portugalski koji mu je maternji, ali i španski sa kojim se služi. S obzirom na veliki broj stranaca u Zvezdi Meridianbet pretpostavljam da će se isključivo pričati engleski, ali znamo svi da Duško Ivanović perfektno govori španski. Mislim da će ipak morati Jagu da posveti vreme, da ga malo izdvoji. Siguran sam da Duško zna šta radi i šta od njega očekuje, uostalom vidim da je potpisan trogodišnji ugovor sa njim. Momak je u naponu snage i može samo da napreduje.

Brojke Jaga dos Santosa su impresivne. U dresu Ulma je beležio 13 poena u Evrokupu, a još bolji je bio u nemačkom šampionatu kada je ubacivao 14,4 poena po meču, a vodio je ekipu do prve titule u istoriji kluba i bio MVP finala Bundeslige.

- Verujte mi na reč, on bi bio u NBA ligi da je viši. Ima oko 175 centimetara, stasom je uvek najmanji na terenu, ali harizmom, srcem je često najveći. Pravi lider tima sa loptom u rukama - zaključio je Aco Petrović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading