KONTROVERZNI GAZDA PANATE NEMA NAMERU DA STANE: "Ukrao" je Slukasa Olimpijakosu, vređao Obradovića, a sada sprema napad na Mirotića!

Autor:

Sport

09.07.2023

10:39 >> 13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šokira Evropu iz dana u dan.

KONTROVERZNI GAZDA PANATE NEMA NAMERU DA STANE: "Ukrao" je Slukasa Olimpijakosu, vređao Obradovića, a sada sprema napad na Mirotića!

Foto: Instagram printscree/dpg7000

Dimitris Janakopulos

Kontroverzni vlasnik Panatinaikosa, Dimitris Janakopulos, šokirao je kompletnu košarkašku javnost ozvaničenjem saradnje sa Kostasom Slukasom. Grčki plejmejker je sa "zelenima" potpisao trogodišnji ugovor vredan skoro 10 miliona evra, a to ne bi bilo ništa čudno da pomenuti organizator igre nije ikona najvećeg rivala Olimpijakosa.

 

 

Dimitris je je preuzeo klub 2012. godine nakon što su se čuvena braća Janakopulos, Pavlos i Tanasis, koji su bili vlasnici Panatinaikosa od 1987. godine, povukli posle punih 25 godina. Za to vreme od kluba iz Atine stvorili možda i najvećeg evropskog giganta u košarci.

Međutim, mlađi Janakopulos se bar za sada ne snalazi toliko dobro u poslu kao njegov otac Pavlos i stric Tanasis. Prvi potez po preuzimanju Panate bio je razlaz sa Željkom Obradovićem. Koliko je to bio loš potez najbolje govore trofeji koje je srpski trener osvojio u Atini - 5 pehara Evrolige, 10 titula u Grčkoj i 7 Kupova Grčke.

I kasnije je imao neke skandalozne objave na društvenim mrežama. Vređao je Obradovića zbog njegove boje lice kada se iznervira, čak je pretio i napuštanjem Evrolige, prozivao je tadašnjeg prvog čoveka elitnog takmičenja Đordija Bertomeua.

Ipak, izgleda da se od njega "najbolje" tek očekuje. Janakopulos je nakon angažovanja turskog trenera Ergina Atamana i pomenutog Slukasa odlučio da krene po Nikolu Mirotića.

Republika

Foto: Starsport

Nikola Mirotić

Crnogorski košarkaš će po svemu sudeći postati slobodan igrač nakon neuspešnih pregovora sa Barselonom. U priči oko nekadašnjeg reprezentativca Španije bili su Partizan, Crvena zvezda Meridianbet i Olimpijakos, ali sada je prvi favorit za njegovo angažovanje ekipa iz OAKA arene.

 

 

Koliko je Dimitris odlučan da naredne sezone napravi tim koji će biti glavni kandidat za osvajanje Evrolige svedoči i činjenica da se sprema na još jednu "krađu". Naime, na radaru "zelenih" nalazi se i centar Džoel Bolomboj koji je nosio dres Olimpijakosa u prošloj sezoni.

Interesatno, Janakopulosu je ido Al Paćino i njegov lik u filmu "Scarface" - Toni Montana. To je i jedna od najčešćih objava na njegovom profilu, jer s vremena na vreme se pojavi fotografija ili isečak iz filma.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading