SRBIJA JE ZEMLJA KOŠARKE: Juniorke rutinski do polufinala Evropskog prvenstva!

Autor:

Sport

06.07.2023

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sigurna pobeda naše reprezentacije u četvrtfinalu.

SRBIJA JE ZEMLJA KOŠARKE: Juniorke rutinski do polufinala Evropskog prvenstva!

Foto: KSS

Juniorke Srbije

Ženska juniorska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva u Konji, pošto je u četvrtfinalu pobedila Poljsku sa 75:65 (21:25, 21:13, 10:9, 23:18).

Srbija će se za mesto u velikom finalu boriti protiv Slovenije, koja je nadigrala Mađarsku rezultatom 76:60. Taj meč se igra u subotu od 18 časova.

Posle nešto sporijeg starta, naše devojke su mnogo bolje zaigrale početkom drugog perioda. Tada su serijom 7:0 vođstvo Poljske 32:26, pretvorile u 32:33. A to je bio samo početak mnogo bolje igre našeg tima.

Tada su izabranice trenera Milana Vidosavljevića preuzele kontrolu nad utakmicom i uz – očekivane – uspone i padove, prednost održavale do kraja. Naravno, morale su da izdrže još nekoliko naleta Poljske. Recimo kao onda kada su naše rivalke polovinom poslednjeg perioda prišla na 52:55. Taj nalet rivalki odbila je trojkom Maša Buzić, što je bio početak nove serije našeg tima. Ovog puta od 7:0 za dvocifreno vođstvo – 52:62, četiri minuta pre kraja.

Poljska je još jednom uspela da priđe na četiri razlike – 65:69. Katarina Knežević je sa penala zadržala naš tim na distanci i povela Srbiju do velike pobede.

Katarina Knežević je sa 25 poena (četiri trojke iz pet pokušaja) bila najefikasnija u našem tim, Marija Avlijaš je ubacila 15, uz 9 skokova i 5 asistencija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading