DOZET NEMA DILEMU: "Sezona je bila USPEŠNA, čekaju nas brojne promene na leto!"

Autor: Stefan Acevski

Sport

26.06.2023

15:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sportski direktor šampiona Srbije otkrio planove za narednu sezonu.

DOZET NEMA DILEMU: "Sezona je bila USPEŠNA, čekaju nas brojne promene na leto!"

Foto: Starsport

Milan Dozet

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet su doživeli poraz u poslednjoj utakmici sezone, pošto su u majstorici finala AdmiralBet ABA lige izgubili od Partizana (3:2 u seriji), čime su najvećem rivalu, posle pauze duge deset godina, prepustili trofej elitnog takmičenja na Jadranu.

Ipak, u sezoni za nama, crveno-beli su osvojili dva trofeja, prvenstvo, kao i Kup Srbije, čime su došli do brojke od pet, od mogućih šest, trofeja u poslednje dve sezone.

Da je sezona za Crvenu zvezdu Meridianbet uspešna slaže se i Milan Dozet, sportski direktor crveno-belih, koji je pričao za portal "Republika.rs".

- Naravno da mislimo da je uspešna sezona. Iza nas su dva osvojena trofeja i finale koje se igralo na pet utakmica, koje je moglo da ode na obe strane. Posle svih problema i spoljnjih faktora koji su nas usporavali, registracije Kampaca, povreda, ostvarili smo 17 pobeda u Evroligi, što je rekord kluba. Najveća pobeda za nas je činjenica da je Pionir bio uvek ispunjen i da nas je publika podržavala i u utakmicama koje nisu rezultatski donosile ništa, kao što su poslednja četiri kola Evrolige. To govori o poverenju koje je izgrađeno - istakao je nekadašnji košarkaš tima sa Malog Kalemegdana.

Sportski direktor Crvene zvezde Meridianbet nije želeo da komentariše sezonu najvećeg rivala.

- Nikako ne želim da komentarišem Partizan i njihovu sezonu. Možda je i ovo vaše pitanje, smatramo li sezonu sa dva trofeja kao neuspešnu, ustvari odgovor na standard koji je Crvena zvezda Meridianbet postavila sa rezultatima u prethodnih deset godina.

Foto: Starsport

Milan Dozet i Dejan Davidovac

Navijače u ovom trenutku najviše zanima ko odlazi, a ko ostaje u ekipi, a Dozet ističe da za nekoliko košarkaša postoji ponuda od poznatih timova, koji trenutno nastupaju u Evroligi.

- Da ne mistifikujemo, u ovom klubu se zna ko šta radi. Trener Ivanović ima ideju i plan i tog plana se pridržavamo. Što se tiče odlazaka, većini igrača je istekao ugovor. Stefan Marković je završio jednu veliku karijeru, a kakvu smo sezonu imali govori i podatak da za nekolicinu naših igrača postoji veliki interes brojnih evroligaških klubova. Ovde je stvorena pogrešna slika da imamo prevelik budzet i da na svaku ponudu pa i za domaceg igraca možemo da odgovorimo. Ponavljam, sve radimo u dogovoru sa trenerom Ivanovićem.

Za kraj, Dozet dodaje da će promena biti, ali da je ključno to što će Duško Ivanović sada imati čitavo leto na raspologanju da radi sa igračima koji su njegova želja.

Promena će sigurno biti. To je neminovnost ove ekipe. Ovaj put sa jasnom planskom idejom koja postoji već nekoliko meseci. Trudićemo se da kao i prethodnih sezona, okosnicu tima čine domaći igrači. Mada, i to postaje sve teže i teže. U svakom slučaju, Crvena zvezda Meridianbet će i sledeće sezone imati konkurentan tim. Velika je prednost što trener Ivanović od početka sezone kreće pripreme sa igračima koji su njegova želja. Ipak, treba sačekati 29.06. kada bi trebalo da bude doneta odluka o učesnicima Evrolige. Očekuje nas puno posla, znamo za sve prednosti, mane i izazove i daćemo sve od sebe da uskoro obradujemo navijače potpisima i održimo nivo koji smo postavili prethodnih sezona a koji je, dopalo se to nekom ili ne, vrlo visok - zaključio je Milan Dozet.

Podsetimo, 29. juna će Evroliga doneti odluku kojih 18 timova će naredne godine biti učesnici elitnog takmičenja u Evropi, a ukoliko Crvena zvezda Meridianbet dobije pozivnicu, to će biti deseto učešće u poslednjih 11 sezona za tim sa Malog Kalemegdana u Evroligi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading