PARTIZAN SE VRATIO NA TRON JADRANA POSLE DESET GODINA: Brutalni Panter SRUŠIO Zvezdu Meridianbet u GROTLU Štark arene! (VIDEO)

Autor:

Sport

22.06.2023

18:49 >> 23:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli slavili u finalnoj seriji AdmiralBet ABA lige sa 3:2.

PARTIZAN SE VRATIO NA TRON JADRANA POSLE DESET GODINA: Brutalni Panter SRUŠIO Zvezdu Meridianbet u GROTLU Štark arene! (VIDEO)

Foto: Starsport

Igrači Partizana sa peharom AdmiralBet ABA lige

Košarkaši Partizana savladali su Crvenu zvezdu Meridianbet u Štark areni rezultatom 96:85 (30:18, 24:16, 11:24, 21:17).

Crno-beli su, na taj način, osvojili titulu namenjenu prvaku AdmiralBet ABA lige (3:2) na krilima sjajnog Kevina Pantera, koji je meč završio sa 32 poena.

 

 

"Parni valjak" je večiti derbi rešio u svoju korist sjajnom partijom u prvom poluvremenu. Partizan ga je završio sa 20 poena prednosti, a branilac "prstena" nije uspeo da napravi preokret.

Zvezda Meridianbet je prišla na 79:75, posle koša Nedovića na pet minuta pre kraja utakmice, ali nije mogla više.

Osim kapitena, u redovima domaćeg sastava istakli su se Ledej sa 15, odnosno Naneli sa 12 poena. Goste je u našoj najvećoj dvorani predvodio Dobrić sa 18, a sjajnu rolu imao je i Bentil sa 15 koševa.

Željko Obradović je svom voljenom klubu doneo prvi pehar šampiona regionalnog takmičenja još od 2013. godine, a on ujedno donosi i "vizu" za Evroligu naredne sezone.

Tok susreta mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

Partizan - Crvena zvezda Meridianbet 96:85 (30:18, 24:16, 11:24, 21:17)

Kraj majstorice - Partizan je opet vladar Jadrana!

 

 

40. minut - Crno-beli već slave, čeka se samo konačan rezultat.

39. minut - Partizan je pred pobedom i osvajanjem titule na Jadranu! Lesor je udario rampu, pa poentirao za ogromnih 89:77.

Panter je povisio na 90:79, promašaj Nedovića, čini se da je sve gotovo...

37. minut - Štark arena je proključala posle brutalnog zakucavanja Dantea Egzuma. Australijanac je "posterizovao" Martina, proigrao ga je Smailagić, a Ivanović je reagovao tajm-autom pri rezultatu 85:76.

 

 

Panter je svojim 29. poenom vratio svom timu dvocifrenu prednost - 87:77!

35. minut - Vildoza je pogodio trojku za 79:73, Petrušev je zaustavio Madara, a Nedović je pogodio pod faulom! Ipak, posle Žocovog tajm-auta promašio je dodatno slobodno bacanje, a muke Partizana prekratio je Naneli sa linije penala - 81:75!

33. minut - Nervoza, greške i promašaji na obe strane, što ide u prilog Partizanu koji ima devet poena viška - 79:70.

31. minut - Smailagić je lakim poenima otvorio četvrtu deonicu (77:68).

Crveno-beli su smanjili na 75:68 pred poslednju četvrtinu!

 

 

30. minut - Petrušev je promašio prvi, a realizovao drugi penal (73:65), Martin je načinio prekršaj nad kapitenom Partizana koji je povisio na 75:65.

Kampaco je pogodio trojku preko Trifunovića na samom kraju treće četvrtine za 75:68!

29. minut - Ben Bentil je pokrenuo goste, koji su zaostatak sveli na osam poena, posle koša Martina (70:62). Madar je pogodio jedno od dva slobodna bacanja, Petrušev je promašio šut sa distance, ali je loptu pokupio Martin i sproveo je u koš crno-belih - 71:64.

27. minut - Luka Mitrović je završio finale sa osam poena (po tri skoka i asistencije) zbog pet faulova, Ledej je nastavio da pogađa trojke (67:52), kao i Bentil, koji je dvocifren sa deset koševa - 67:55.

25. minut - Panter i Naneli su zaustavili niz gostiju (61:43), usledio je odličan potez Bentila koga je faulirao Egzum, ali koš nije priznat pa je branilac titule na Jadranu dobio loptu sa strane.

Republika

Foto: Starsport

Panter "čuva" Partizan

Igra se u serijama u trećem kvartalu, pa su pogađali Nedović i Bentil (61:47).

23. minut - Zvezda Meridianbet je bolje otvorila drugo poluvreme. Seriju od 7:0 kompletirali su Bentil i Mitrović za 57:43.

21. minut - Treći faul je žrtvovao Naneli na startu treće deonice. Sprečio je lake poene Mitrovića na obruču, ali ih je on ipak zaradio sa linije penala - 57:36. Međutim, Panter nastavlja da rešeta (57:36), a Nedović je odgovorio istom merom - 57:39.

Crno-beli su na veliki odmor otišli sa ubedljivih 54:34!

 

 

Kevin Panter je najefikasniji pojedinac meča sa 15 poena, Ledej je dodao 12, dok se kod crveno-belih istakao Dobrić sa 13 koševa.

20. minut - Panter je poentirao sa poludistance preko Martina, Kampaco nije realizovao prodor u poslednjem napadu prvog poluvremena, koje je apsolutno pripalo "parnom valjku".

19. minut - Panter i Lesor su kompletirali niz Partizana od 5:0, koji je prekinuo Kampaco - 52:34.

Republika

Foto: Starsport

Duel Petruševa i Smailagića

17. minut - Mitrović je zaradio treću ličnu grešku, Lesor je pogodio oba penala za najvećih "plus 20" - 46:26. Dobrić je već treći put pogodio za tri (46:29), a Obradović je odmah uzeo tajm-aut kako ne bi dozvolio seriju Zvezde Meridianbet.

15. minut - Smailagić je povisio na 40:23, raspoloženi Dobrić je sa distance stigao do svog osmog koša, a Egzum je prevario Markovića na niskom postu za 42:26. Potom je Naneli izblokirao Vildozu...

13. minut - Ledej je "zapalio" Štark arenu sa tri pogođena šuta sa distance, Petrušev je bio polovičan sa linije penala, smanjivši na 38:23.

 

 

11. minut - Mitrović je promašio prvi šut u drugoj četvrtini, Ledej je dao novu trojku iz ugla, raste vođstvo domaćeg sastava - 33:18.

Partizan je sjajno otvorio majstoricu - 30:18!

 

 

10. minut - Ledej je povisio na 30:18, pa je Duško Ivanović morao da reaguje minutom odmora. Ni to nije pomoglo crveno-belima, pošto je Egzum odigrao maestralnu odbranu protiv Kampaca, a Argentinac mu je uzvratio na drugom kraju parketa. Poslednji šut u prvom kvartalu promašio je Nedović, Petrušev je načinio faul u napadu...

9. minut - Kampaco ima četiri poena, ali Partizan sjajno služi šut za tri - 5/7. Nakon pogotka Trifunovića na semaforu je stajalo 27:18.

7. minut - Dobrić je preciznim pokušajem van linije 6,75 kaznio lošu odbranu izabranika trenera Željka Obradovića (18:14), ali je Ledej poentirao uz prekršaj Martina - 21:14!

5. minut - Partizan je na prvi TV tajm-aut otišao sa sedam poena prednosti. Nedović je dao prvu trojku za goste, sa distance je pogodio i Naneli...

3. minut - Bolji početak domaćina, koji vodi sa 9:4. Mitrović i Petrušev su poentirali za crveno-bele, na drugoj strani Madar je bio precizan sa distance.

 

 

1. minut - Panter je pogodio trojku sa preko devet metara, startno vođstvo Partizana - 3:0. Zvezda Meridianbet nije iskoristila prvi napad, a kapiten "parnog valjka" je fauliran pri šutu za tri. Pogodio je sva tri penala za 6:0.

 

 

 

 

Počeo je večiti derbi!

19:52 - U toku je predstavljanje igrača, uskoro počinje majstorica.

19:30 - Partizan je ponovo oslabljen neigranjem grčkog košarkaša Joanisa Papapetrua, koga nije bilo ni na četvrtom meču.

Republika

Foto: Starsport

Partizan bez Papapetrua

19:25 - Tribine su krcate, čeka nas pravi spektakl.

Republika

Foto: Republika

Krcate tribine Štark arene

18:55 - Grobari su pripremili vreo doček košarkašima večitog rivala, uz uvrede na račun centra Filipa Petruševa.

Igrači gostujućeg tima napadnuti su tokom dolaska u arenu, u međuvremenu su se pojavili i snimci.

Partizan je na startu finalne serije poveo sa 2:0, ali je Zvezda Meridianbet uzvratila sa dva trijumfa u dvorani "Aleksandar Nikolić". Na kraju će sve biti rešeno u petom meču, pred grobarima, mada su i delije najavile dolazak u Štark arenu.

Sa druge strane, nekoliko časova uoči večitog derbija oglasili su se i crno-beli sa apelom svojim navijačima da "ne nasedaju na provokacije".

Što se tiče tradicije, ona favorizuje "parni valjak", jer su "brejkovi" tokom finala na Jadranu izuzetno retki. Ipak, kada je reč o derbiju, tu praktično nema favorita, iako su kladionice blago na strani Partizana.

 

 

Osvajač AdmiralBet ABA lige overiće "vizu" za Evroligu naredne sezone, a podsetimo da pehar brani klub sa Malog Kalemegdana, koji je u prošlosezonskom finalu slavio sa 3:2.

Tok utakmice iz naše najveće dvorane možete pratiti uživo na našem portalu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading