NA TERENU RATNICI, U ŽIVOTU PRIJATELJI! Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet i Partizana imaju dobar odnos

Autor:

Sport

20.06.2023

18:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas su veoma bliski Nedović i Papapetru, dok su se još ranije okumili Kešelj i Krstić, Dragićević i Raduljica, te Ilić i Đorđević.

NA TERENU RATNICI, U ŽIVOTU PRIJATELJI! Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet i Partizana imaju dobar odnos

Foto: Starsport

Nemanja Nedović i Joanis Papapetru

Haos na parketu, monstruozne uvrede navijača s tribina, svakodnevna saopštenja iz tabora oba večita rivala, sve to je obeležilo finalnu seriju AdmiralBet ABA lige između Crvene zvezde Meridianbet i Partizana, koja je sinoć imala četvrti čin u Pioniru. I svi pozivaju na smirivanje strasti, ali se to u proteklih desetak dana nije desilo. Bilo je rivalstva uvek, kao što je bilo i velikih prijateljstava samih košarkaša, koji su na terenu ratnici svojih ekipa, a van parketa prijatelji, braća i kumovi.

Tenzije su otišle toliko daleko da čak ni ti svetli primeri s kojima smo kontaktirali nisu želeli da ulaze u trenutni mulj, već su samo molili boga da se sve već jednom završi. Ipak, Srpski telegraf rešio je da ukaže na tu drugu, lepšu, stranu derbija. Trenutno su to Nemanja Nedović i Janis Papapetru, Srbin i Grk koji igraju za crveno i crno bele, a priljateljstvo između dvojice pravoslavaca se rodilo dok su igrali za Panatinaikos.

- Janis je moj veliki prijatelj. Stvarno smo kao braća. Drago mi je što smo i ove sezone u istom gradu iako nastupamo za rivalske klubove. To nikada neće uticati na naš odnos - rekao je Nedović jednom prilikom za Srpski telegraf, a nadovezao se i Grk:

- Nemanja i ja družimo se godinama i to ništa ne može da pokvari. Srbi i Grci su bratski narod. Nije bitno koliko ćemo puta igrati jedan protiv drugog i da li ćemo biti rivali na terenu, kada smo van terena veliki prijatelji.

Foto: Starsport

Nenad Krstić i Marko Kešelj

Još dublje su u odnosu otišli Nenad Krstić i Marko Kešelj. Nekadašnji asovi Partizana i Zvezde Meridianbet su se okumili, a koliko im je prijateljstvo jako, može se videti sporadično po društvenim mrežama, gde jedan drugom šalju podršku, ali se i peckaju s vremena na vreme.


Isto važi za aktuelnog košarkaša crveno-belih Miroslava Raduljicu, koji je nekada nosio crno-beli dres. Iz tog nekog ranijeg perioda seže prijateljstvo s Tadijom Dragićevićem, a kada se centar tima s Malog Kalemegdana oženio prošlog leta, Tadija je bio uz njega da podrži kumstvo, koje traje odranije.
Republika

Foto: Starsport

ZAJEDNO VODILI SRBIJU: Neša Ilić i Aleksandar Đorđević

Kumovi su i višegodišnji tim-menadžer Zvezde Nebojša Ilić i nekadašnji as Partizana Aleksandar Đorđević, sada selektor Kine. Upravo je Neša pokušavao da smiri strasti na tribinama da bi treći meč mogao da počne.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading