MEGAPREOKRET! Večiti dobijaju NOVOG RIVALA! Evroliga će imati još jednog ČLANA?!

Autor:

Sport

20.06.2023

12:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako stvari stoje finalista Evrokupa zaigraće u najelitnijem klupskom takmičenju.

MEGAPREOKRET! Večiti dobijaju NOVOG RIVALA! Evroliga će imati još jednog ČLANA?!

Foto: Starsport

Ovu informaciju je potvrdio novoizabrani direktor Evrolige i operativac Žalgirisa Paulijus Motiejunas, pošto su mnogi već to otpisali kao potencijalno rešenje.

Košarkaši Gran Kanarije osvojili su drugo po jačini kontinetnalno takmičenje, ali su Španci odustali od učešća u Evroligi, procenivši da im se zbog dalekih putovanja to ne isplati.

Mišljenja su bila da će mesto španskog kluba preuzeti Turk Telekom koji je nedavno preuzeo srpski stručnjak Nenad Čanak, koji je zamenio Erdema Džana (otišao u Efes). Ipak, ta ideja je odbačena u startu, ali je Motiejunas otkrio da postoji mogućnost da do toga na kraju dođe.

- Razgovaraćemo sa klubovima, svih 18 timova iz prošle sezone možda ostanu i u narednoj. Tu je takođe pitanje Turk Telekoma. Sve bi trebalo da bude jasno 29. juna kada je sastanak deoničara - rekao je Motiejunas i dodao:

Republika

Foto: Starsport

Teodosićev Virtus je siguran učesnik Evrolige naredne sezone

- Turk Telekom je na listi (ekipa koje bi mogle sledeće sezone da igraju Evroligu) - otkrio je Litvanac

Prema tome, tačan odgovor će stići 29. juna kada će posle pomenutog sastanka biti poznat kompletan spisak učesnika Evrolige za sezonu 2023/24.

Ranije se pominjalo da bi odustajanjem Gran Kanarije, Valensija mogla da dobije poziv  za učešće, budući da su prvobitno odustali zbog izgradnje nove dvorane.

Večiti rivali Crvena zvezda Meridianbet i Partizan, koji večeras igraju četvrti meč finala AdmiralBet ABA lige ne moraju da brinu, jer su već najavljeni kao sigurni učesnici Evrolige za narednu sezonu, baš kao i Virtus iz Bolonje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading