DRAMA U GRUPI D: Srbija poražena od Mađarske, ništa od prvog mesta!

Autor:

Sport

18.06.2023

16:59 >> 17:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dabl-dabl Virage Kiš je bio koban po naše devojke.

DRAMA U GRUPI D: Srbija poražena od Mađarske, ništa od prvog mesta!

Foto: fiba.basketball

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije poražena je od Mađarske 75:81 u 3. kolu grupe D na Evropskog prvenstva. Bio je ovo prvi neuspeh Marine Maljković i njenih izabranica, ali on će skupo koštati. Naime, naše devojke su ispustile prvo mesto. 

Tako su Srpkinje izgubile sve šanse za direktan plasman u četvrtfinale, a za prolazak u osam najboljih će se boriti trećeplasiranom ekipom iz Grupe C, a to je Velika Britanija.

Srbija je igrala bez kapitenke Tine Krajišnik koja je povredila skočni zglob, dobro su se naše devojke držale sve do treće deonice koju su Mađarice rešile u svoju korsti sa čak 27:11.

Našem nacionalnom timu je i poraz od pet i manje pena odgovarao uz trijumf Turske, prvo mesto je bilo nadomak ruke. Međutim, u finišu susreta falila je koncentracija. Crvendakić je ubacila dva poena, ali posle tajm-auta i skoka u napadu Kiš, na šest sekundi do kraja Mađarska je ponovo otišla na šest poena viška (81:75).  Poslednji napad je išao na Čađo, koja je promašila trojku, nije dobacila ni do koša.

Najbolja u pobedničkom timu bila je Virag Kiš sa 21 poenom i 11 skokova, Horvat je imala 12, jedan manje upisala je Dubei, a dvocifrena je još i bila Hatar sa 10 poena.


U našem timu najkorisnija je bila Ivon Anderson sa 18 poena, dok su po 12 imale Saša Čađo i Jovana Nogić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading