SVE JE SPREMNO ZA EP: Košarkaši i košarkašice Srbije i Republike Srpske zajedno otputovali u Skoplje!

Autor:

Sport

11.06.2023

15:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svečano otvaranje takmičenja je u utorak, kada će se učesnicima obratiti i predsednik ESSF Željko Tanasković.

SVE JE SPREMNO ZA EP: Košarkaši i košarkašice Srbije i Republike Srpske zajedno otputovali u Skoplje!

Foto: BAŠS

Sve je spremno za početak Evropskog prvenstva u košarci, uzrast srednjoškolaca, koje će se po prvi put u istoriji održati u ovom formatu. Organizator je Skoplje i Evropska federacija za školski sport, a promoter je nekadašnji NBA as Pero Antić.

Treba reći da su put Skoplja zajedno krenuli košarkaši i košarkašice Srbije i Republike Srpske. Bilo je sjajno videti ih kako se upoznaju i poziraju sa srpskim zastavama.

Republiku Srpsku predstavljaju dečaci srednje škola Aleksa Šantić, dok u ženskoj konkurenciji nastupa škola Milorad Vlačić iz Vlasenice.
Republika

Foto: BAŠS

 

Srbiju predstavlja Gimnazija Prestiž iz Beograda. Sastav: Vasilije Milićević, Branko Jagodić, Vladimir Kontić, Ognjen Babić, Mateja Lazić, Nikola Ičelić, Vuk Obradović, Vuk Radović i Stefanović Stefan. Ekipu su ispratili Slobodan Đurić (generalni sekretar Beogradske asocijacije za školski sport), Sreten Srećković (direktor Gimnazije Prestiž) i Kiro Andreev (profesor trener).

Srbiju predstavljaju odlični mladići, koji su u grupi sa ekipama Češke i Makedonije. Kapiten je Mateja Lazić a u timu su i tri mladića koja nastupaju za tim Klik iz Arilja. Iako je školska godina završena, zahvaljujući angažovanosti predsednika opštine Predraga Maslara i direktora STC Arilje Saše Luković, oslobodili su se obaveza i nastupaće za Gimnaziju.

- Naš cilj je da na najlepši način predstavimo Srbiju, grad Beograd i našu Gimnaziju. Želja svih nas je medalja, ali ona nije prioritet. Najvažnije je da momci uživaju u sportu koji vole i da uz košarku steknu nova prijateljstva - istakao je direktor Gimnazije Prestiž, Sreten Srećković.

Naši momci prvi meč u Skoplju igraju protiv Češke u utorak, a drugi u grupi u sredu, protiv Makedonije. Svečano otvaranje sledi u utorak, kada će se učesnicima obratiti i predsednik ESSF Željko Tanasković

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading