REPREZENTATIVAC SRBIJE ZAVAĐA VEČITE RIVALE! Istekao mu je UGOVOR!

Autor:

Sport

10.06.2023

17:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica napustiće Fenerbahče, pošto mu je istekao ugovor sa turskim velikanom.

REPREZENTATIVAC SRBIJE ZAVAĐA VEČITE RIVALE! Istekao mu je UGOVOR!

Foto: Starsport

Fenerbahče nije uspeo da se domogne titule u turskom šampionatu, pošto je u polufinalu zaustavljen od gradskog rivala Efesa, pa će Vasa Micić i ekipa na megdan boljem iz meča Karšijaka - Turk Telekom.

Usledilo je odmah prestrojavanje u nekadašnjem prvaku Evrope, a među prvima tim Dimitrisa Itudisa napustio je Amerikanac Tajler Dorsi.

Najbliži da krene njegovim putem je i srpski reprezentativac Nemanja Bjelica, kome je istekao ugovor sa "kanarincima" iz Istanbula.

Bivši igrač Golden Stejta i Minesote je pauzirao u većem delu sezone zbog problema sa povredom, pa grčki stručnjak na klupi Fenera nije preterano računao na njega i vidi kako se uklapa u njegovu koncepciju.

Foto: Starsport

 

Nekadašnji ljubimac delija je upisao samo sedam utakmica u Evroligi i jednu u turskom prvenstvu, uz mizernu minutažu nije imao veliki uticaj na igru Fenerbahčea.

Prethodne sezone kada je napustio NBA šuškalo se o njegovom povratku u srpsku košarku. Partizan ga je želeo u svojim redovima, pominjalo se da bi ponovo mogao da obuče dres Crvene zvezde Meridianbet, ali se to nije desilo.

Sudeći po sadašnjim rosterima, mnogi navijači oba naša najveća kluba bi rekli da nema mesta za Belog u Zvezdi Meridianbet ili kod Željka Obradovića, ali neće biti iznenađenje ako večiti ponovo uđu u "rat" za Nemanjin potpis.

 

 

Bjelica je karijeru počeo u Austriji u Traiskirhen Lajonsima, potom je igrao i za Baskoniju u Evropi, a dva puta se oprobao u Fenerbahčeu, sa kojim je u prvom mandatu pokorio Stari kontinent.

Što se tiče NBA lige, branio je boje "vukova" iz Minesote, Sakramenta, Majamija i Golden Stejta, sa kojim je prošle sezone osvojio prvi i jedini prsten u najjačem košarkaškom takmičenju na svetu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading