TRENER MAJAMIJA U PANICI! Kako zaustaviti Jokića? Spolstra našao REŠENJE!

Autor:

Sport

07.06.2023

06:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tim sa Floride u trećem meču finalne serije NBA dočekuje Denver.

TRENER MAJAMIJA U PANICI! Kako zaustaviti Jokića? Spolstra našao REŠENJE!

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić protiv Majamija

Majami je iznenadio Nagetse u Koloradu, stigavši do izjednačenja u drugoj utakmici (1:1), čime je ostvario brejk u trci za titulu.

Trener Hita je na pitanje o čuvanju najboljeg igrača "grumenja" Nikole Jokića imao zanimljivo mišljenje: 

- To je unikatno. Ali mislim da je to ono što očekujete da bude u finalu. Morate da čitate odbranu i da i dalje pokušavate da igrate svoju igru. Moramo biti agresivni. Onda moramo da odigramo odgovarajuće akcije i čitamo posed po posed. U svakom sledećem posedu može biti drugačije. Može biti drugačije u okviru jednog poseda. Oni verovatno imaju slične diskusije o našoj odbrani. To je taj nivo. To je finale. To se traži - rekao je Spolstra.

Foto: Tanjug/AP

Erik Spolstra

Srpski rerpezentativac je u prethodnom susretu dao 41 poen, ali ni to nije bilo dovoljno za pobedu njegove ekipe.

Šef struke Majamija je objasnio njegove napadačke mogućnosti i koliko, kada je lopta kod njega u rukama, se menja uobičajena odbrana na strani.

- Znate za izraz kada kažete da glava mora da vam se rotira skroz?! E tako mora da bude. Vaša glava mora biti u stanju da se okreće skoro za 360 stepeni u svakom trenutku, ali to je očigledno fizički nemoguće. Takav nivo discipline i fokusa je najviši nivo. Jokić vašu odbranu dovede u tu situaciju, tada može da postiže poene. On je pokazao da može da nam ubaci 41 poen i postizao je 50 i više poena u drugoj plej-of utakmici. Vi ste u finalu. Igraćete protiv sjajnih igrača, sjajnih timova. Morate pronaći način da ih prevaziđete i otežate im i uradite mnogo teških stvari - istakao je Erik Spolstra.

Finalna serija nastavlja se u noći između srede i četvrtka (2.30 časa ujutru), kada je na programu treća utakmica na Floridi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading