JEDVA ČEKA DA ISTRČI PRED GROBARE: Edo Murić se VRAĆA u Beograd!

Autor:

Sport

26.05.2023

19:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se Slovenac pred prvi duel polufinala takmičenja na Jadranu.

JEDVA ČEKA DA ISTRČI PRED GROBARE: Edo Murić se VRAĆA u Beograd!

Foto: Starsport

Edo Murić

Slovenački košarkaš Edo Murić u nedelju se vraća u Beograd, a pokušaće da sa Cedevita Olimpijom napravi brejk protiv Partizana u Štark areni.

- Zadovljan sam što smo prošli u polufinale gde i pripadamo. Partizan je do sada pokazao najviše ove sezone u ABA ligi, bili su odlični i u Evroligi. Svesni smo da ispred nas stoji ekstremno zahtevan protivnik, ali se pripremamo kao i za bilo koji drugi meč.Učinićemo sve da neutrališemo njihove prednosti i na kapitalizujemo naše. Nemamo šta da izgubimo, možemo samo da dobijemo i daćemo sve da priredimo iznenađenje - naveo je Slovenac, a potom je apostrofirao važnost prve utakmice polufinalne serije AdmiralBet ABA lige.

- Jedinu slabost koju su pokazali u četvrtfinalu je istrošenost posle evroligaških borbi i eliminacije. Svi znamo koliko je teško oporaviti se posle onakvog poraza kao što je bio njihov protiv Reala. i u tom stanju su morali da igraju protiv tima koji sjajno vodi Anrej Žakelj. Dva meča su bila odlična, izjednačena, ali je treći pokazao koliko je Partizan bolji tim. Partizan je protiv nas favorit, ali prvi meč može pokazati mnogo toka, i biće izuzetno važan. Nadam se da ćemo imati dobar dan. Svežiji smo, mnogo je teških utakmica iza Partizana i definitivno su u boljem ritmu.

Murić je istakao važnost vere u sebe koju moraju prikazati Ljubljančani pred "najboljim navijačima na svetu".

Uloga favorita nije laka, svi znamo kako je to biti u poziciji u kojoj jednostavno morate da pobedite i svaki kiks je katastrofa. Ali u Partizanu su na to već navikli i mi moramo da se borimo za svaku loptu. Ako ne verujemo u to da možemo da ih pobedimo, onda nema ni svrhe ići za Beograd - reči su Murića, koji je zaključio:

Igrao sam za Partizan i znam kakve navijače ima, i mogu reći da su Grobari najbolji navijači na svetu. To su i potvrdili i ove sezone u Evroligi, Partizan je imao najveću posetu u gotovo svakom kolu. To mnogo govori o njima i stvarno ne znam da li je bilo koji klub imao tako konstantnu i masovnu podršku sve vreme čitave sezone. Znam da će Partizan imati veliku podršku i u Ljubljani. Nadam se da ćemo videti više naših navijača u drugoj utakmici.

Partizan dočekuje slovenačkog predstavnika drugog dana vikenda od 19 časova i 30 minuta, a druga utakmica igra se u utorak u Ljubljani.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading