METLA ZA LEJKERSE! Jokić istorijskim tripl-dablom ponizio Lebrona! Denver je u finalu NBA lige! (VIDEO)

Autor:

Sport

23.05.2023

06:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaški Denvera pobedili su i četvrti put uzastopno Los Anđeles Lejkerse, ovog puta rezultatom 113:111 i izborili plasman u finale NBA lige.

METLA ZA LEJKERSE! Jokić istorijskim tripl-dablom ponizio Lebrona! Denver je u finalu NBA lige! (VIDEO)

Foto: Tanjug

Srpski centar Nikola Jokić ponovo je bio najbolji akter meča i novim tripl -dablom doneo pobedu Nagetsima. Džoker je duel u kripto centru završio sa 30 poena, 14 skokova i 13 asistencija!

Ujedno, najbolji igrač Denvera je osmi put u plej-ofu punio sve tri kolone, čime je pretekao legendarnog Vilta Čembrlena, koji je tokom blistave karijere imao sedam tripl--dablova.

Lejkersi su vodili konstantno, već u prvom kvartalu imali osam koševa prednosti (34:28), dok je do prvih poena Jokić je stigao tek u šestom minutu kada je izjednačio na 15:15.

Već početkom druge deonice, domaćin je stekao prvu dvocifrenu prednost (43:33), koja je do poluvremena narasla na maksimalnih 15 poena prednosti za tim iz Los Anđelesa (73:58).

Serijom 24:8 u trećoj deonici i poenima Kaldvel-Poupa, Denver je anulirao zaostatak i stigao do preokreta (81:83). Na krilima Jokića koji je već tada upisao novi tripl-dabl u sezoni sa 20p, 13sk i 10 asistencija, grumenje je u potpunosti uhvatili priključak i u završni kvartal ušli sa vođstvom 94;89.

Republika

Foto: Tanjug

 

Poslednjih 12 minuta Lejkersi su otvorili serijom 5:0, te je nastala drama. Sudije su pomogle domaćinu sviravši za manje od minuta u dva napada zaredom isto toliko fajlova Jokiću, koji je zbog pet ličnih bio pod velikim pritiskom.

Prava drama nastala je u samom finišu, kada je Jokić pogodio čudesnu trojku.

Potom je Marej poentirao sva tri puta sa slobodna bacanja, a Gordon novim poenima stavio tačku na trijumf Denvera koji će u NBA finalu igrati protiv boljeg iz meča Majami-Boston, u kome Hitsi vode sa 3:0.

Uz rame Jokiću bio je Džamal Marej sa 25 poena, dok je Aron Gordon dodao 22, Majkl Porter Džunior je postigao 15 koševa, a Kaldvel-Poup tri manje.

Ni 40 poena, 10 skokova i devet asistencija Lebrona Džejmsa nisu bila dovoljna Lejkersima. Entoni Dejvis je meč završio sa 21 poenom, a Ostin Rivers je ubacio 17 koševa. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading