OLIMPIJAKOS U FINALU EVROLIGE! Monako vodio, pa sve PROKOCKAO u četvrtini - Grci čekaju Špance!

Autor:

Sport

19.05.2023

18:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nestvaran meč u prvom polufinalu završnog turnira.

OLIMPIJAKOS U FINALU EVROLIGE! Monako vodio, pa sve PROKOCKAO u četvrtini - Grci čekaju Špance!

Foto: Euroleague

Kostas Papanikolau i Majk Džejms

Košarkaši Olimpijakosa su prvi finalisti Evrolige, pošto su savladali ekipu Monaka sa 76:62 (14:20, 15:21, 27:2, 20:19).

Nestvaran duel u Kaunasu, koji su obeležile velike serije obe ekipe, a epilog je to da ćemo grčku ekipu gledati u velikom finalu.

Sjajno je ekipa Saše Obradovića započela veliko finale, malo po malo je gradila prednost u prvom delu igre, protiv neprepoznatljivog Olija, a rezultat na kraju prvog poluvremena sve govori - 41:29 za Monako.

Ipak, u nastavku se sve promenilo. Videli smo drugačiju energiju grčke ekipe, koja je nošena podrškom sa tribina, stigla do nestvarnog preokreta u trećoj deonici, koja je rešena u njihovu korist sa 27:2, čime je Monako oborio negativan rekord Evrolige.

Povratka od toga nije bilo, ekipa Jorgosa Barcokasa je rutinski održala prednost u finišu, pa ćemo je zasluženo gledati u finalu.

Najefikasniji igrač susreta je bio Saša Vezenkov, koji je ubacio 19 poena, Kostas Papapnikolau je dodao 15, uz osam skokova, dok je Mustafa Fal upisao 12. Sa druge strane, Majk Džejms je imao 17 poena, ali uz skandaloznih 4 od 14 iz igre, a kao i ostatak ekipe, nestao je u drugom poluvremenu. Eli Okobo je imao 16, a Džordan Lojd 11 poena.

U velikom finalu, Olimpijakos će igrati protiv pobednika drugog polufinala, u kome se sastaju Real Madrid i Barselona, a taj meč je na programu večeras, od 20 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading