ŠTA ĆE REĆI OBRADOVIĆ? Izabrani NAJBOLJI trener Evrolige! Da li je napravljen veliki GREH?

Autor:

Sport

14.05.2023

12:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef struke Olimpijakosa Jorgos Barcokas imenovan je za najboljeg trenera najelitnijeg klupskog takmičenja.

ŠTA ĆE REĆI OBRADOVIĆ? Izabrani NAJBOLJI trener Evrolige! Da li je napravljen veliki GREH?

Foto: www.profimedia.rs

Željko Obradović u zagrljaju sa Sašom Obradovićem

Nagradu "Aleksandar Gomeljski" Barcokas (57) je drugi put uzastopno dobio zahvaljujući najvećem broju glasova kolega trenera ostalih klubova Evrolige.

Barcokas je ove sezone predvodio Olimpijakos do prvog mesta i najboljeg skora posle regularnog toka Evrolige sa 24 pobede i 10 poraza, a zatim preko Feberbahčea i do fajnal-fora, gde će klub iz Pireja pokušati da osvoji četvrtu titulu prvaka Evrope, a prvu posle 2013. godine.

 

 

Ovakva odluka čelnika Evrolige pomalo je i iznenadila košarkaške sladokusce, budući da su mnogi očekivali da će nagrada završiti u rukama srpskog trenera Obradovića.

Mnogi će odmah pomisliti na Željka koji je sa Partizanom napravio "bum" i doveo crno-bele na pobedu od polufinala najelitnijeg klupskog takmičenja, međutim, reč je o njegovom prezimenjaku sa klupe Monaka - Saši.

Legendarni jugoslovenski reprezentativac se posle odlaska iz Zvezde vratio u Francusku i ponovo preuzeo "kneževe", sa kojima je napravio čudo i u žestokoj konkurenciji prošao do polufinala, držeći tokom cele sezone visok plasman na evroligaškoj tabeli.

Zato ne bi bio "greh" da je trofej "Aleksandar Gomeljski" završio u rukama Saše Obradovića, umesto Barcokasa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading