ŽELJKO ISCEĐEN POSLE ELIMINACIJE: Obradović otkrio zašto je Partizan poražen u majstorici!

Autor:

Sport

10.05.2023

23:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef stručnog štaba crno-belih nije bio zadovoljan posle neuspeha u plej-ofu Evrolige.

ŽELJKO ISCEĐEN POSLE ELIMINACIJE: Obradović otkrio zašto je Partizan poražen u majstorici!

Foto: Starsport

Veliki problemi za Željka Obradovića uoči puta u Atinu

Košarkaši Partizana nisu uspeli da se plasiraju na fajnal-for Evrolige, pošto su u majstorici posle velikog preokreta izgubili od Real Madrida.

Svoje prve impresije posle meča je izneo strateg "parnog valjka" Željko Obradović.

- Imaju karakter što su još jednom pokazali. Ponosan sam na svoj tim, igrali su dobar meč. Teško je sada pričati, ali izgubili smo kontrolu i to je razlog što smo poraženi. To je košarka, svaki put kada daš koš imaš šansu, ali smo na kraju izgubili i moram da čestitam Realu - rekao je Obradović posle meča.

Republika

Foto: Starsport

Željko Obradović

Potom je opširnije govorio na konferenciji za medije.

Prvo želim da čestitam Realu na pobedi, igraće na Fajnal foru. Veliki su tim, klub, već na poluvremenu sam rekao da ima talenta u ovom timu i da se mora igrati svih 40 minuta kao što smo igrali u prvih 20. Počeli smo sa dosta samopouzdanja, a na kraju par poseda naših nije bilo dobro. Nismo pogodili poslednju trojku, a prethodno smo pogodili dosta njih. Jedino što mogu da kažem sam da sam ponosan na ovaj tim, što smo se vratili u Evroligu posle osam sezona i imali ovakvu takmičarsku godinu. Imao sam osećaj da smo mogli da pobedimo. Želim da zahvalim našim navijačima koji su nas podržavali čitave sezone, kao i danas, došli su iz cele Evrope. Neki su došli čak sa Malte da gledaju Partizan, ponosan sam na to, došli su i iz Beograda. Važno je da igramo u Evroligi, sledi ABA liga, moraćemo da se borimo, to je za naš jako važno - istakao je Željko.

Partizan je vodio 2-0, sa dva brejka prednosti, ali to nije materijalizovao.

Ne znam da li ste razumeli španski, ali ponoviću. Tri meča su rešena u jednom posedu. Nije pogodio Kevin tu trojku poslednju, ali je odigrao kao kapiten. Hoću da pričam o svojim igračima, ne o rivalima. Real ima sjajne košarkaše. Ovo je njihova timska pobeda.

Na kraju je zaključio da je Evroligi potreban klub kao što je Partizan.

Nikada nisam razmišljao o tome, već nasuprot. Stalno sam im govorio da moramo da igramo do kraja. U prvom poluvremenu kada smo dali 55 poena takođe smo pravili greške, ali sam sveukupno jako ponosan. Svi pričaju o Partizanu, o mom timu, ko dolazi na utakmice. Nadamo se da ćemo nastaviti. Evroligi je potreban tim kakav je Partizan. Ovo je ozbiljan projekat. Možete pitati bilo koji klub u Evroligi da li voli da dođe u Beograd. To je sjajno, normalan ambijent - podvukao je Obradović.

Real će se u polufinalu elitnog takmičenja sastati sa Barselonom, koja je pometlala Žalgiris.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading