VIDEO SAM DAVNO TOG MOMKA! Muta Nikolić OTKRIO koja je NAJJAČA karika Reala! A, nije Edi Tavares!

Autor:

Sport

06.05.2023

08:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši trener Partizana analizirao je prethodne dve utakmice, koje su Madriđani dobili u Beogradu.

VIDEO SAM DAVNO TOG MOMKA! Muta Nikolić OTKRIO koja je NAJJAČA karika Reala! A, nije Edi Tavares!

Foto: Starsport

Miroslav Muta Nikolić

Imao je priliku Miroslav Nikolić da trenira Najdžela Vilijamsa-Gosa dok je sedeo na klupi crno-belih.

Upravo je proslavljeni stručnjak bio zaslužan za dolazak Amerikanca u Humsku, koji je trojkom u trećem meču Top 8 faze doneo prvu pobedu Realu, kojom je smanjio na 1:2. Samo dva dana kasnije, Madriđani su bili još ubedljiviji, a Gos ponovo odigrao na visokom nivou.

- Video sam ja davno tog momka, da poseduje kvalitete potrebne za modernu košarku, uostalom zato sam ga i doveo u Partizan kada sam ja bio na klupi. Naravno on je tada bio mlad, još je morao da napreduje, ali sada svi vide kakav je igrač danas u Realu. Za mene je on najbitniji i najopasniji i treba posebnu pažnju obratiti na njega u sredu. Ako se on zaustavi, njegova prodor igra, eksplozija i šut, dosta toga će već tada biti obavljeno - rekao je Miroslav Nikolić za "Mozzart Sport".

Poput navijača Partizana i trofejni strateg žali za ispuštenim "meč loptama" u Beogradu.

- To je košarka, dešavaju se takve stvari. Nekada pobeđuješ, nekada gubiš. sve zbog jedne lopte. Doduše, svi znamo kakvu su dani sada u Beogradu, tragedija koja je šokirala sve, ona je definitivno ostavila trag na utakmicu i publiku. Sve to je uticalo na kraju, ali opet, nije mala stvar boriti se stalno na jednu loptu sa Real Madridom. Očekujem da bude slično i u Madridu.

Republika

Foto: Starsport

Miroslav Nikolić i Vilijams-Gos dok su sarađivali u Partizanu

Veruje Nikolić da izabranici Željka Obradovića mogu da ponove podvig iz prethodna dva susreta u prestonici Španije i da trijumfom odu na fajnal-for.

- Što ne bi mogao. Uostalom to najbolje Željko zna, kako da postavi, kako da pripremi ekipu. Sada se vraća i Kevin Panter, sve to utiče. Eto čitam da neće biti Gabrijela Deka, sve su to sitnice koje mogu da daju prevagu jednoj ili drugoj ekipi. Ja verujem u Partizan i pobedu. Pre svega zbog Pantera koji će ponovo moći da preuzme teret na spoljnim pozicijama.

Izneo je potom niz komplimenata na račun Valtera Tavaresa, najzapaženijeg igrača u pobedama Reala pred grobarima.

- Odličan igrač, ali kada se igra plej-of serija, ima tu svakakvih varijanti. Veliko je pitanje i potrošnje, da li je u stanju uvek da igra na visokom nivou. Postoje tu razni načini.

Na kraju je "Muta" izneo jedan zanimljiv detalj iz poslednjeg duela Partizana i Reala koji je mnogima promakao:

- Ej, jedan veliki Real Madrid mora da se oslanja na zonu protiv Partizana, to je nešto što nisam očekivalo, ali eto... još jedan pokazatelj šta radi Partizan i Željko Obradović. Još jednom da ponovim, mislim da ništa nije rešeno i da Partizan ima lepu šansu u Madridu. Činjenica je da oni imaju široku klupu i igrače koji uvek mogu da ulete, to im je definitivno najveći kvalitet, ali Partizan je pokazao da može da se nosi sa svima i na svakom terenu - istakao je Miroslav Nikolić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading