DETONACIJA! Dončić NAPUŠTA Dalas! Luku žele DVA tima, da li je Denver među njima?

Autor:

Sport

06.05.2023

07:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji igrač Maveriksa imao je slabu sezonu, dok ekipa nije uspela da se plasira u plej-of.

DETONACIJA! Dončić NAPUŠTA Dalas! Luku žele DVA tima, da li je Denver među njima?

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić i Luka Dončić

Štaviše, tim z Teksasa je ostao i bez plej-ina, tako da su navijači Dalasa sa pravom razočarani učinkom ekipe.

Među razlozima za to bile su i loše partije Luke Dončića, koji je uz sebe imao i Kajrija Irvinga, ali to nije pomoglo Mavsima.

Zbog toga se sve više priča da će ovaj tandem na leto napustiti Dalas, kako prenose mediji Irving je slobodan agent i po svoj prilici ide kod Lebrona Džejmsa u Lejkerse, dok je vlasnik tima iz Teksasa sve manje siguran da želi da "gradi" tim na igri Dončića.

Bivši operativac Memfisa, danas novinar Atletika, Džon Holindžer navodi da je Lukin odlazak vrlo izvesna opcija i već se zna gde bi to mogao da ode tokom leta.

- Špijuni mi javljaju da Juta jako pažljivo prati Dončićevu situaciju, ali nije jedina. Klubovi kruže oko Dončića kao ajkule. Juta i Oklahoma su jedini timovi koji imaju resurse za naprave trejd za Dončića. Oni će izgurati bilo koji od 27 ostalih klubova koji bi pokušali da trejduju za Dončića zbog hrpe pikova prve runde koje imaju za ponuditi u razmeni - piše Holindžer.

Činilo se da će Dončić u Dalasu krenuti slavnim putem svog prethodnika Dirka Novickog, koji je dve decenije dominirao u Teksasu, ipak, već posle četvorogodišnje saradnje uslediće rastanak.

 

 

Luka ima da odradi još četiri sezone petogodišnje vrednosti u ugovoru vrednom 215 miliona dolara, kao i opciju trejda tek u poslednjoj godini.

Spominjala se mogućnost da bi mogao da završi i u Denveru kod Nikole Jokića, međutim, pitanje je da li Nagetsi mogu Dalasu da ponude nešto zauzvrat.

Podsetimo, Luka Dončić je posle masakra u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ponudio da plati sahranu đaka i radnika obezbeđenja, ipak, Grad Beograd je to odbio pošto će iz budžeta grada biti plaćeno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading