GROM IZ VEDRA NEBA: Slavni bek ZAVRŠIO karijeru!

Autor:

Sport

05.05.2023

11:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bio je jedan od najboljih poentera Evrolige.

GROM IZ VEDRA NEBA: Slavni bek ZAVRŠIO karijeru!

Foto: Starsport

Kit Lengford i Kori Volden

Američki košarkaš Kit Lengford odlučio je da završi profesionalnu karijeru, nakon što je doživeo tešku povredu Ahilove tetive.

Lengford, koji je svojevremeno bio dva puta (2014. i 2017. gtodine) dobitnik "Alfonso Ford" nagrade, koja se dodeljuje najboljem strelcu Evrolige, odlučio je da završi svoju karijeru, a nakon toga je detaljno opisao kroz šta je sve prošao.

- Dao sam sve, fizički i mentalno, ovoj igri - napisao je Lengford i potom naveo sve povrede kroz koje je prošao, a među kojima je čak šest operacija kolena.

Lengford je istakao da je osetio da ga u periodu oporavka obuzimaju bes, poricanje i depresija, i da je morao da završi karijeru nakon teškog puta koji je prošao u svojoj slavnoj karijeri.

Amerikanac je, osim dve nagrade za najboljeg strelca, 2014. godine bio proglašen i za člana idealne petorke elitnog košarkaškog takmičenja u Evropi.

Tokom karijere je nastupao za Virtus, Himki, Makabi, Olimpiju iz Milana, Uniks, Panatinaikos i AEK, u kom je proveo svoje poslednje igračke godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading