SPEKTAKL U BEOGRADU: Selektori Francuske i Nemačke predavači na Trenerskoj klinici!

Autor:

Sport

26.04.2023

16:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dva poznata imena stižu u srpsku prestonicu.

SPEKTAKL U BEOGRADU: Selektori Francuske i Nemačke predavači na Trenerskoj klinici!

Foto: Starsport

Vensan Kole

Selektori reprezentacija Francuske i Nemačke Vensan Kole i Gordon Herbert biće među predavačima na Beogradskoj košarkaškoj kliniciDušan Ivković, koja će se po 22. put održati 24. i 25. juna.

Najeminentniji seminar za košarkaške trenere, ponovo će opravdati svoj epitet, a Strahinja Vasiljević, generalni sekretar Udruženja košarkaškoh trenera Srbije, koje je organizator događaja, najavljuje da je ovo samo početak impozantne liste vrhunskih stručnjaka, koji će ove godine biti gosti Klinike.

- Vensan Kole i Gordon Herbert su nam već potvrdili učešće, a očekujemo još nekoliko izuzetno zvučnih trenerskih imena koja će doći u Beograd, našim trenerima održati veoma korisna predavanja i još jednom Beograd i Srbiju obeležiti kao prepoznatljiv košarkaški centar. Klinika od prošle godine nosi ime Dušana Ivkovića, koji je imao nemrljiv doprinos za igru pod obručima u svetskim okvirima, a u godini velikog jubileja – 100 godina košarke u Srbiji naša je obaveza da ovaj trenerski seminar učinimo grandioznim - izjavio je Vasiljević.

Kole je već 14 godina selektor reprezentacije Francuske sa kojom je na Evropskim prvenstvima osvojio zlato, dva srebra i bronzu, sa Svetskih šampionata ima dva bronzana odličja, a na Olimpijskim igrama u Tokiju, trikolore je vodio do srebrne medalje.

Podjednako je uspešan i u klupskoj konkurenciji pošto u riznici tofeja ima dve titule šampiona Francuske, tri pehara u Liga kupu i po dva trofeja u Kupu i Superkupu Francuske, a čak pet puta je biran za najboljeg trenera Francuske.

Foto: Tanjug/AP

Gordon Herbert, selektor Nemačke

Herbert je sa selekcijom Nemačke osvojio bronzu na Evrobasketu prošle godine, a u klupskoj konkurenciji bio je šampion FIBA Evrokupa i prvak Nemačke, Finske i Austrije kao i pobednik Kupa Francuske, a 2016. godine proglašen je za najboljeg trenera Nemačke.

Vasiljević je takođe najavio da će 7. maja i za trenere mlađih kategorija biti održan tradiocionalni seminar pod nazivom Trenerski dani – Borivoje Cenić, a među predavačima će se naći selektor Svetislav Pešić, prof. dr Vladimir Koprivica i trener FMP-a i odnedavno selektor juniorske reprezentacije Nenad Stefanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading