KAKO JE HARI POSTAO KARI? Preminuo legendarni pevač po kojem je Pešić dobio nadimak!

Autor:

Sport

25.04.2023

18:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Prekrstio sam ga u Kari i tako sam postao Kari. Tako me i danas zovu prijatelji"

KAKO JE HARI POSTAO KARI? Preminuo legendarni pevač po kojem je Pešić dobio nadimak!

Foto: Starsport

Svetislav Pešić

Legendarni američki pevač Hari Belafonte, preminuo je u 96. godini života (više o tome pročitajte OVDE), a on je "kriv" što je selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić dobio nadimak Kari.

Iskusni trener je u svojoj knjizi "Moja igra, moj put" otkrio da je jednom loše "prekrstio" čuvenog muzičara, koji je igrao u jednom filmu i tako je zaradio nadimak koji je obeležio njegov život.

 

 

- Ispred naše porodične kuće u Pirotu, u Novosadskoj ulici, bilo je mesto stalnog okupljanja društva iz kraja. Tu smo kao osnovci pričali razne stvari, anegdote, prepričavali scene iz filmova koje smo gledali u bioskopu. U večernjim satima, svetlo sa bandere činilo je da sve izgleda kao prava scena. Teatar u kom se za najmanju grešku dobijala ni manja ni veća kazna nego - nadimak.

Republika

Foto: Starsport

Svetislav Pešić

- U to vreme ko nije imao nadimak u Pirotu, taj je bio krajnje sumnjiv. Ja sam svoj zaslužio na "sceni" u našoj ulici, dok sam prepričavao jedan film u kom je igrao Hari Belafonte. Prekrstio sam ga u Kari i tako sam postao Kari. Tako me i danas zovu prijatelji - otkrio je Pešić u knjizi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading