NIKSI ODBRANILI MEDISON! Njujork PREOKRETOM srušio Klivlend! (VIDEO)

Autor:

Sport

23.04.2023

22:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Njujorka pobedili su u "Medisonu" Klivlend rezultatom 102:93 u četvrtom meču prvog kola plej-ofa Istočne konferencije NBA lige i poveli sa 3:1 u seriji.

NIKSI ODBRANILI MEDISON! Njujork PREOKRETOM srušio Klivlend! (VIDEO)

Foto: Tanjug

Kao i u trećoj utakmici koju su ubedljivo dobili 99:79, Niksi su ponovo izgledali suvereno pred svojim navijačima i nijednog trenutka nisu dozvolili "kavsima" da dođu do brejka.

Još u prvoj četvrtini Njujork je stekao osetnu zalihu (30:21), a kako je meč teka, rasla je i njihova prednost.

Već tokom drugog kvartala, domaći su vodili i sa 15 koševa razlike (46:31), ali je Klivlend uspeo da uhvati priključak i duel učiniji neizvesnijim.

Foto: Tanjug

 

Zategli su "kavsi" odbranu i serijom 6:12 vratili se na minus od "samo" devet poena, sa kojom se ušlo u drugo poluvreme.

Sredinom treće četvrtine, Klivlend je stigao i do potpunog rezultatskog preokreta (63:66), međutim, Niksi su uspeli da zbiju redove i sačuvaju vođstvo na svojoj strani, pred ulazak u poslednjih 12 minuta (73:71).

Foto: Tanjug

 

Sjajnom igrom u odlučujućoj četvrtini, Njujork je ponovo otišao na dvocifreno vođstvo (98:87), koje više nije ispuštao do kraja utakmice. Na taj način Niksi su uspeli da "odbrane" domaći teren i sada ih samo još jedna pobeda delil od plasmana u polufinale "Istoka", gde ih čeka bolji iz duela Majami - Milvoki, trenutno "baksi" vode u seriji sa 2:1.

Republika

Foto: Tanjug

 

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Džajlen Branson sa 29 poena, dok je Ri-Džej Baret dodao 26. U poraženoj ekipi najbolji je bio Darijus Garland sa 23 poena i 10 asistencija. Naredni meč biće odigran za četiri dana u Klivlendu.

Foto: printscreen/sofascore

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading