EVROLIGA MENJA SISTEM: Da se promena DOGODILA RANIJE Zvezda bi se PLASIRALA U ZAVRŠNICU!

Autor:

Sport

21.04.2023

11:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zanimljive novosti stižu nam sa sastanka čelnika elitnog košarkaškog takmičenja.

EVROLIGA MENJA SISTEM: Da se promena DOGODILA RANIJE Zvezda bi se PLASIRALA U ZAVRŠNICU!

Foto: Starsport

Nedović

Ova sezona Evrolige ulazi u završnicu.

Osam najboljih klubova, među kojima je i Partizan, boriće se za plasman na fajnal-for, a zatim će četiri preostala odlučiti o šampionu Evrope.

I dok takmičenje ide ka foto-finišu, čelnici Evrolige održali su niz sastanaka na kojima se govorilo o planovima za nekoliko narednih sezona.

Republika

Foto: Starsport

Detalj sa meča Partizan - Real

 

Grčki portal "Sport24" preneo je informacije sa sastanka i izvesno je da promena u sastavu Evrolige neće biti previše, ali da bi sam format takmičenja mogao biti drugačiji. Prema njihovim saznanjima, promene će nastupiti tokom sezone 2024/25, kada će liga biti proširena na 20 klubova, od kojih će deset igrati u plej-ofu i plej-inu.

Sve ovo organizovaće se po sistemu koji funkcioniše u NBA ligi, te bi šest najboljih išlo direktno u plej-of, dok bi četiri tima od sedmog do desetog mesta razigravala za nastavak takmičenja. Pobednik meča između sedmog i osmog tima prošao bi dalje, dok bi poraženi igrao sa boljim iz okršaja devetog i desetog. Zanimljivo je to i da je ovaj format takmičenja bio prisutan u aktuelnoj sezoni, Crvena zvezda našla bi mesto u završnici.

Republika

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde i trener Duško Ivanović

 

Što se proširenja tiče, pišu da će odluka biti doneta u junu, a da su i dalje u igri London, Pariz ili Dubai, a videćemo ko će na kraju naći mesto u eliti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading