EVROPSKA TAKMIČENJA SE BLIŽE KRAJU: Srbija u finišu Evrolige i Evrokupa ima samo TRI trenera i jedan klub! Evo koliko je naših igrača PREOSTALO!

Autor:

Sport

20.04.2023

12:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ulazi se u završnicu Evroliginih takmičenja i FIBA Lige šampiona, a za razliku od prethodnih sezona, sve je manje Srba u njima.

EVROPSKA TAKMIČENJA SE BLIŽE KRAJU: Srbija u finišu Evrolige i Evrokupa ima samo TRI trenera i jedan klub! Evo koliko je naših igrača PREOSTALO!

Foto: Starsport

Uskoro počinju borbe u Top 8 fazi Evrolige, gde će se jedini srpski predstavnik Partizan sastati sa madridskim Realom.

Crvena zvezda nije imala sreće i, uprkos sjajnoj seriji od šest uzastopnih pobeda, ostala je bez plasmana u plej-of.

Rezultat kluba iz Humske dobija na značaju, ako se zna da su izabranici Željka Obradovića prvi put da srpski tim završi među osam najbolje plasiranih ekipa, otkako je uveden novi sistem takmičenja. Nema sumnje da bi ovdašnja košarka bila na velikom dobitku da je i šampion AdmiralBet ABA lige i KLS-a uspeo da se domogne četvrtfinala najelitnijeg evropskog ranga.

Republika

Foto: Starsport

 

Partizan kao jedini tim iz Srbije u tri velika takmičenja, vodi glavnu reč kada su u pitanju predstavnici srpske košarke.

Predvođeni najuspešnijim trenerom Evrope Željkom Obradovićem, kome sa klupe pomažu Vladimir Andrić, Bogdan Karaičić, Aleksandar Matović i kondicioni trener Predrag Zimonjić.

Foto: Starsport

 

Što se tiče igrača, srpsku košarku u crno-belom dresu prezentuju: Aleksa Avramović, Danilo Anđušić, Uroš Trifunović, Balša Koprivica i Alen Smailagić, te mladi Tristan Vukčević. Istina, kapiten Kevin Panter ima pasoš Srbije, ali ne spada u ovu grupu igrača kojima se bavimo.

Od košarkaša u ostalim klubovima, tu su Nikola Kalinić u Barseloni i Marko Gudurić, koji je ove sezone uz Amerikanca Džonatana Motlija, najbolji igrač tima iz Istanbula.

Republika

Foto: Starsport

 

Kada je struka u pitanju, od Srba su tu i "kneževi" iz Monaka koje vodi nekadašnji reprezentativac Saša Obradović, dok su mu asistenti Milenko Bogićević i Mirko Ocokoljić.

Spisak trenera završava Aleksandar Džikić u Hapoelu iz Jerusalima, kojeg je doveo do Fajnal-fora FIBA Lige šampiona.U stručnom štabu bivšeg šefa struke Budućnosti i Partizana je srpski stručnjak Filip Mihajlović.

PREDSTAVNICI SRBIJE U EL, EK I FIBA LIGI ŠAMPIONA

KLUB: Partizan.

TRENERI - Evroliga: Željko Obradović (Partizan), Saša Obradović (Monako); FIBA Liga šampiona: Aleksandar Džikić (Hapoel Jerusalim).

IGRAČI - Evroliga: Aleksa Avramović , Danilo Anđušić, Tristan Vukčević, Alen Smailagić, Uroš Trifunović, Balša Koprivica (Partizan), Nikola Kalinić (Barselona), Marko Gudurić (Fenerbahče, Istanbul); Evrokup: Oliver Stević.

U Evrokupu Srbija nema predstavnika među trenerima, dok igrače prezentuje Ognjen Stević. Iskusni košarkaš je sa Gran Kanarijom stigao do polufinala, ali je samo jednom bio na parketu. U četvrtfinalu protiv Pariza, dok od starta sezone beleži 2,8 poena, 3,2 skoka po utakmici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading