VEČITI OSTAJU BEZ GLAVNIH IGRAČA?! Partizan i Zvezdu očekuje ozbiljan posao tokom leta

Autor: Marija Nestorović

Sport

19.04.2023

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-bele mogli bi da napuste Egzum, Panter, Ledej, Lesor i Naneli, a tim sa Malog Kalemegdana Vildoza, Kampaco, Holand, Dobrić, Petrušev, Kuzmić i Marković.

VEČITI OSTAJU BEZ GLAVNIH IGRAČA?! Partizan i Zvezdu očekuje ozbiljan posao tokom leta

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde teško će zadržati aktuelne timove i za narednu sezonu, pošto mnogim igračima ističe ugovor na kraju sezone. Jedina je dobra stvar što večiti neće morati da menjaju trenere, pošto Duško Ivanović i Željko Obradović ostaju u Beogradu do leta 2024. Međutim, kada su u pitanju pojačanja, posebno stranci situacija nije tako idealna. Ako se pogleda roster crno-belih, dolazimo do zaključka da bi oni na kraju sezone mogli da ostanu bez pola tima. 

Pošto ugovori ističu Danteu Egzumu, Kevinu Panteru, Zeku Ledeju, Matijasu Lesoru i Džejmsu Naneliju, praktično celoj prvoj petorci. Naravno, uprava kluba neće dozvoliti da ostanu bez vodećih igrača, ali pitanje je koliko njih će moći da zadrže. zbog dobrih partija ove sezone u Evroligi, igrači Partizana će tokom leta biti na cenu.  

Australijski košarkaš Dante Egzum je i sam priznao da ne zna da li će ostati u klubu naredne godine. 

- Nismo još uvek razgovarali o produžetku saradnje. Sada uživam u ovoj sezoni, a ne razmišljam za dalje - rekao je Egzum nedavno. 

Foto: Starsport

Dante Egzum

Ništa nije bolja situacija ni sa Crvenom zvezdom, koja će se na leto, najverovatnije,  rastati sa argentinskim plejmejkerom Lukom Vildozom, koji već ima ponude Panatinaikosa. Iako je njegov agent Marko Jelić demantovao ove navode, male su šanse da Vildoza ostane na Kalemegdanu. 

- Luka Vildoza je igrač Crvene zvezde i to je to. Nema više šta da se doda na tu temu. Očekuje ga borba za titulu u AdmiralBet ABA ligi i KLS - rekao je ranije Jelić.

Republika

Foto: Starsport

Fakundo Kampaco i Luka Vildoza

Beograd će napustiti i američki košarkaš Džon Holand, kome na leto ističe ugovor. Kako se čuveni pit-bul, kako je nadimak Holandu,  nije mnogo proslavio u dresu srpskog šampiona, verujemo da uprava neće pokušati ni da ga zadrži.

Od iskusnih stranaca u timu Duška Ivanovića mogao bi da ostane Fakundo Kampaco, što je nedavno potvrdio i predsednik Zvezde Nebojša Čović.

- Sve ćemo uraditi kako bismo zadržali Kampaca, to nam je cilj. On je igrač koga želimo da zadržimo - rekao je Čović. 

Foto: Starsport

Nebojša Čović

Ostaje pitanje i šta će biti sa Ognjenom Dobrićem, Filipom Petruševim, Ognjenom Kuzmićem i Stefanom Markovićem, njima takođe ističu ugovori na leto. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (2)

Loading
Ok

19.04.2023 19:32

Kuzmic i Markovic odlaze. Kampaco, Segi i Prtrusev ostaju. Ako Voldoza ode sansu dobija mali Topic i bice zvezda narednog prelaznog roka.

Valjak

30.04.2023 00:40

SAMO da EGZUMA zadrzimo