OBRADOVIĆ ZAGRMEO POSLE POBEDE! Ko bude uradio OVO, on će i da igra!

Autor:

Sport

10.04.2023

22:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Partizan je pobedom nad Igokeom najavio najvažniji meč u sezoni protiv Panatinaikosa u Evroligi.

OBRADOVIĆ ZAGRMEO POSLE POBEDE! Ko bude uradio OVO, on će i da igra!

Foto: Starsport

Željko Obradović

Crno-beli su do nove pobede u AdmiralBet ABA ligi došli posle mnogo muka, pošto su otpor rivala slomili tek u trećoj četvrtini.

Zahvaljujući raspoloženom Aleksi Avramoviću i njegovih 12 uzastopnih poena, Partizan je prelomio meč u svoju korist i na kraju trijumfovao.

- Prva stvar, želim da kažem da mi je drago što imamo ovoliki broj navijača na utakmici. Lepo je videti decu na utakmici ABA lige, protiv tima koji igra dobro, i večeras su igrali dobro i pametno. Mi smo igrali na mahove i bilo je dovoljno da pobedimo ubedljivo. Ostaju dve utakmice u ABA ligi, protiv ozbiljnih timova, Zadra i Budućnosti u gostima. Sledi nam i poslednji meč u Evroligi protiv Panatinaikosa - rekao je Željko Obradović posle meča.

Trener Partizana je upitan da li će ovakva partija njegovih izabranika, sa određenim oscilacijama, biti dovoljna za uspehe u poslednja dva kola regionalnog takmičenja?

- Verovatno neće biti. Treba da igramo koncentrisano svih 40 minuta. Stoji da na ovim utakmicama treba rasporediti minutažu. To smo hteli. Na početku treće četvrtine smo za dva i po minuta primili osam poena na polaganje i onda je petorka koja je posle ušla primila samo pet poena. Tu sve počinje i završava se. To će biti kriterijum. Ko igra odbranu, on će igrati. Dajem šansu svima, svi se trude i treniraju, ali im treba postaviti pitanje - zbog čega trenirate i ulazite u salu, ako dolazite ovako na utakmicu, ako ne poštujete sebe i protivnika, svaku loptu, pre bonusa imate pravo da napravite faul, a mi primimo osam lakih poena na polaganje? To će tako da bude uvek. Radimo korekcije na treningu, a onda kada se olabavi situacija to će da bude isto.

Republika

Foto: Starsport

 

Izrazio je zadovoljstvo napadačkom igrom do odmora, međutim, defanzivni zadaci su izostali.

- Dali smo 50 poena u prvom poluvremenu. Može i više. Na kraju, nije problem 50 poena, nego odbrana. Normalnije je kada igrači hoće da idu na prvu opciju, onda bi bilo i 60. Ona treća četvrtina, kada su odigrali odbranu koju su odigrali smo otišli na plus.

Balša Koprivica neće uskoro imati veću minutažu, pa će sa njim najtrofejniji evropski stručnjak obaviti razgovor.

- Balša Koprivica je van ritma. Ovo je večeras bila nagrada za njega. Sa njim ću imati razgovor posle ove pauze, jer on mora da shvati kako može da pomogne timu. 

Foto: Starsport

 

Nasuprot tome, najbolji pojedinac utakmice sa Igokeom Aleksa Avramović i Alen Smailagić su ispunili očekivanja.

- Oni su bitni igrači kako god okrenuli. Obojica su tu bili i na početku. Aleksa je napravio pauzu kao i Alen. Treba da shvate da kada igraju najbolje, da treba da nastave ozbiljno. To ne rade uvek, ali čestitke kako igraju poslednje utakmice.

Osvrnuo se trener Partizana da je tokom blistave karijere imao konstantno pritiske za pobedom.

- Ja sam navikao na tu situaciju ceo život. Od kako sam u Partizanu je uvek bilo tako. Pokušavam da igrače osvežim i posle tog puta u Monaku, kada su se vratili u pet - pola šest odatle, bilo je logično da imaju slobodan dan. Imali smo jedan trening u nedelju i na dan utakmice. Nekada morate da spremite meč sa tri - četiri treninga. Tada vidite koliko ko može da da. I sutra je slobodan dan, a u sredu i četvrtak su ozbiljni treninzi, želimo da odigramo protiv PAO-a na najbolji mogući način. Ne možemo da budemo osmi, a svi ostali možemo. Probaćemo to da dobijemo, pa gde budemo. Posle toga moramo da iskoristimo svaki trening na najbolji način - istakao je Željko Obradović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading