ZVEZDIN PIT BUL PONOVO GRIZE: Amerikanac konačno proradio u crveno-belom dresu

Autor: Aleksa Simić

Sport

07.04.2023

15:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Holandu je trebalo više vremena da se navikne na igru i formira sigurnost i samopouzdanje, rekao je Dragan Kapičić.

ZVEZDIN PIT BUL PONOVO GRIZE: Amerikanac konačno proradio u crveno-belom dresu

Foto: Starsport

Džon Holand

Džon Holand bio je Zvezdin junak iz senke u pobedi nad Olimpijakosom (87:79) u Pioniru.

Iskusni bek je na meču postigao 17 poena i bio je glavni šraf u mehanizmu Duška Ivanovića za trijumf nad Grcima. Njegova dobra partija oduševila je sve ljubitelje crveno-belih, posebno jer nekadašnji igrač Burse se na početku sezonije nije proslavio u crveno-belom dresu i imao je veoma slab učinak od 4.8 poena u AdmiralBet ABA ligi, dok je u Evroligi 3,8 zbog čega nije dobijao ni veliko poverenje trenera  na ranijim mečevima. Međutim, ako se pogleda utakmica protiv tima iz Pireja, uspavani pit bul je uspeo da se razbudi i pronašao je svoje mesto u timu. 

Legenda Crvene zvezde Dragan Kapičić istakao je u razgovoru za Republiku da je Duško Ivanović konačno uspeo da uposli Holanda. 

- On je odličan igrač, oko njegove igre više je presudna taktika. Trener sam odlučuje kako će ga rasporediti u meču. Očigledno da Holand nije mnogo pokazivao na treningu, pa Ivanović nije imao veliko poverenje u njega. Treneri su ti koji bi trebalo da procene igrača i da odluče koga će forsirati na osnovu njihovih zalaganja - rekao je Kapičič, a zatim je dodao: 

- Verovatno je to  bio i razlog što Amerikanac nije ranije više igrao, jednostavno se nije pokazao u pravom svetu. I tu je potrebno duže vreme da se navikne na igru, da formira sigurnost i samopouzdanje,  koje mogu maksimalno da iskoriste na putu do uspeha. Grešaka stalno ima i biće ih, ali Zvezda ima ogroman potencijal, ne samo sa stranim igračima nego i sa domaćim igračima.

Republika

Foto: Starsport

Dragan Kapičić

Iako je Crvena zvezda izgubila sve šanse za plasman u top osam, Kapičić je poručio da će Holand veoma značiti srpskom timu u završnici AdmiralBet ABA lige.

- Regularni deo Evrolige je praktično već završen, ali to nije kraj. Srpski klub očekuju najvažniji mečevi u AdmiralBet ABA ligi i dobro je što će u samoj završnici takmičenja moći da računaju na igrača kakav je Holand. Sada je pokazao šta sve može, tako da se nadam da će nastaviti u istom pravcu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading