KALKULACIJE SU JASNE! Partizan MOŽE do 5. mesta, ali je potrebno OVO da se POKLOPI!

Autor:

Sport

06.04.2023

23:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve je i dalje u rukama crno-belih oko plasmana u plej-of.

KALKULACIJE SU JASNE! Partizan MOŽE do 5. mesta, ali je potrebno OVO da se POKLOPI!

Foto: Starsport

Iskreni ljubitelji crno-bele boje više su se nadali porazu Litvanaca, koji bi već sada promovisao izabranike Željka Obradovića u učesnike Top 8 faze.

Međutim, kiks Ponosa Izraela omogućio je Partizanu da se pred poslednja dva meča nada i osvajanju pete pozicije, koja više nije daleko.

Da bi se to dogodilo, crno-belima je neophodno da slave u Kneževini protiv Monaka (petak, 21), ali i kod kuće sa Panatinaikosom, a da Makabi i Fenerbahče izgube poslednje mečeve, što i nije nerealno.

Naime, klub iz Tel Aviva u 34. kolu dočekuje madridski Real, koji će takođe kidisati na pobedu, kojom bi završio na drugoj poziciji evroligaške tabele, budući da je prva rezervisana za Olimpijakos (ako savlada kod kuće Baskoniju), zbog boljeg skora sa Madriđanima i Barselonom.

Republika

Foto: Starsport

 

Fener je skinuo krunu Efesu i ostao u trci za petu poziciju, a da bi do nje došli, potrebno je da slave u Beogradu protiv Crvene zvezde. Samo u slučaju da ekipa iz Istanbula bude poražen od crveno-belih, a Obradovićev tim zabeleži obe pobede, klub iz Humske će preskočiti bivšeg šampiona Evrope i završiti na petoj poziciji.

Sa druge strane, da bi se uopšte plasirao u Top 8, Partizan mora da upiše bar jedan trijumf u duelima sa Monakom ili Atinjanima, obzirom da je Baskonija rutinski savladala večeras Asvel, koji je u Vitoriju došao sa samo devetoricom igrača u rosteru.

Postoji varijanta da Obradovićeva četa i sa oba poraza prođe, ali je za to neophodno da Žalgiris ili Baskonija izgube u poslednjem kolu u Minhenu od Bajerna, odnosno, od Olimpijakosa u Pireju.

U tom slučaju, utakmica Partizana sa Panatinaikosom biće prilika samo da se popravi plasman i napravi eventualni skok na petu poziciju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading