VAŽNO ZA PARTIZAN! Utakmica Žalgirisa i Makabija kroji SUDBINU crno-belih! Drama do poslednje SEKUNDE!

Autor:

Sport

06.04.2023

20:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Žalgirisa savladali su Makabi rezultatom 68:67 u 29. kolu Evrolige i ostali u trci za Top 8.

VAŽNO ZA PARTIZAN! Utakmica Žalgirisa i Makabija kroji SUDBINU crno-belih! Drama do poslednje SEKUNDE!

Foto: Starsport

Grobari

Nadali su se navijači Partizana da bi eventualnim kiksom Litvanaca ili Baksonije (igra svoj meč kasnije protiv Asvela) mogli već večeras da proslave ulazak u Top 8, međutm, to se nije dogodilo. Bar za sada.

Dramatičan meč u Viljnusu rešen je poenom sa slobodnih bacanja Ajzee Tejlora, koji je smirenom rukom iz jednog pogođenog slobodnog bacanja doneo trijumf Žalgirisu i nadu da mogu do četvrtfinala.

Divovska borba viđena je tokog celog meča, a gostima iz Tel Aviva nije bilo dovoljno ni najvećih sedam poena razlike (22:29) koliko su imali tokom druge četvrtine.

Nije odustajao domaćin. Na krilima Amerikanaca Ronalda Smitsa i već pomenutog Tejlora, postepeno je topio prednost Izraelaca i već do poluvremena uhvatio rezultatski priključak (42:45).

U poslednjoj četvrtini vodio je Žalgiris 65:61, da bi Makabi serijom 0:6 uspeo da stigne do preokreta i u finišu preokrene na 65:67.

 

 

Usledila je potom preciznost Edgarasa Uljanovasa za izjednačenje, a potom i pobednički poen sa "penala" Ajzee Tejlora za "ostanak" litvanskog prvaka u trci za Top 8.

Najefikasniji u ekipi Žalgirisa bio je Smits sa 13 poena, jedan koš manje dao je junak pobede Tejlor, dok je Brazdeikis ubacio devet poena.

Kod Makabija, Vejn Boldvin i Džarel Martin su dali po 12 koševa, bivši igrač Zvezde Lorenco Braun i Džoš Nebo su dodali po 11, a Džejk Koen je ubacio 10 poena. 

Sada Partizan mora da čeka poraz Baskonije ili neuspehe Litvanaca ili Španaca u poslednjoj rundi, ukoliko ne savlada Panatinaikos. Pobeda nad Atinjanima u poslednjem kolu ili već sutra u Kneževini protiv Monaka otklanja sve dileme i vodi Obradovićev tim u četvrtinale.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading