KAO NA FILMU: Nestvarna priča - karijeru počeo u Mongoliji, sada igra Evroligu!

Autor:

Sport

05.04.2023

15:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Životni put koji može da posluži kao scenario za jedan dobar film.

KAO NA FILMU: Nestvarna priča - karijeru počeo u Mongoliji, sada igra Evroligu!

Foto: Starsport

Kris Džons na meču sa Crvenom zvezdom

Kris Džons, košarkaš Valensije, trenutno igra jednu od najboljih sezona u karijeri, a njegovi uspesi postaju još veći kada se pogleda kakav je put imao ovaj Amerikanac.

Naime, 2015. je Džons završio svoju koledž karijeru, a kako nije izabran na draftu, svoj angažman je morao da potraži van Amerike. I našao ga je, ali u Mongoliji.

- Takva iskustva naučila su me da mnogo više cenim stvari koje sada imam. U Mongoliji bismo igrali utakmice jednu za drugom, a niko ne bi ni prebrisao parket - rekao je 29-godišnji Džons za Basket News.

Dodao je i da je stan bio mali, i da su u njemu živela trojica košarkaša.

- Nije bio prevelik. Nas trojica u stanu, jedno kupatilo, ručno sam prao stvari i stavljao ih da se suše. Bilo je teško. To što sam sada ovde, pogotovo u Valensiji, za mene je NBA. Ovo je moj NBA - kaže Džons.

Foto: Starsport

Kris Džons u dresu Asvela na meču sa Crvenom zvezdom

Istakao je i da nikada ne bi menjao svoj životni put.

- Ne bih promenio svoj put, osećam da me je sve to napravilo osobom kakva sam danas. Pokušavam da iskoristim svaku priliku - zaključio je košarkaš Valensije.

Nakon godinu dana u Mongoliji, američki košarkaš je prešao u Bazel, za koji je igrao godinu dana. Posle je igrao i za Mons u Belgiji, odnosno Bursu u Turskoj, da bi prvi evroligaški angažman imao u Makabiju iz Tel Aviva. Pre Valensije je godinu dana proveo i u francuskom Asvelu.

Ove sezone u Evroligi u proseku ima 13,7 poena, 2,2 skoka i 4,4 asistencije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading