DOMINACIJA! Panterov NESTVARAN niz, juri evropski rekord star 17 GODINA!

Autor:

Sport

04.04.2023

08:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tek je na pola puta, ali kako igra - čuda su više nego moguća.

DOMINACIJA! Panterov NESTVARAN niz, juri evropski rekord star 17 GODINA!

Foto: Starsport

Detalj iz Štark arene

Košarkaši Partizana igraju fenomenalnu sezonu, te su na korak od plasmana među osam najboljih timova u Evroligi.

Jedan od lidera tima Željka Obradovića definitivno je i kapiten, Kevin Panter.

Pruža Panter maestralne partije, te u proseku ove sezone beleži 15.7 poena, 2.3 asistencije i 2.2 skoka u najkvalitetnijem evropskom takmičenju što mu donosi indeks korisnosti plus 14.6.

Posebno dobro Panter izvodi slobodna bacanja i sa linije penala ove sezone pogađa u 90.6% slučajeva! Pogodio je kapiten crno-belih 116 od 128 bacanja, a jedan podatak je posebno impresivan. Naime, Kevin Panter poslednje slobodno bacanje promašio je na evroligaškom večitom derbiju 27. januara kada je Partizan slavio protiv Crvene zvezde sa 79:78.

Republika

Foto: Starsport

Kevin Panter

 

Od tada, vezao je bek crno-belih 45 slobodnih bacanja bez promašaja i polako, ali sigurno, korača ka rekordu koji je 2006. godine postavio Arvidas Macijuskas, tada košarkaš Taukeramike (sadašnja Baskonija). Macijuskas je u pomenutoj sezoni vezao čak 94 bacanja bez promašaja i sada je Panter na pola puta da ga stigne.

Kevin Panter prosečno izvede tačno četiri slobodna bacanja po utakmici i da bi stigao Macijuskasa trebalo bi mu da malo češće ide na liniju penala, da Partizan stigne što dalje u Evroligi, a da on nastavi da pogađa.

I pored toga što možda ne deluje realno da rekord padne u ovoj sezoni, košarkaši Partizana navikli su nas na čuda, te će možda Panter prirediti još jedno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading