OBRADOVIĆ BESAN NA POJEDINCE: Bljuvao vatru posle pobede nad Cedevita Olimpijom

Autor:

Sport

26.03.2023

21:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Partizana ljut, bez obzira na trijumf.

OBRADOVIĆ BESAN NA POJEDINCE: Bljuvao vatru posle pobede nad Cedevita Olimpijom

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana ostvarili su važan trijumf u borbi za prvo mesto na tabeli AdmiralBet ABA lige, pošto su u dramatičnoj završnici na svom parketu srušili Cedevita Olimpiju.

Posle te utakmice, svoje utiske je izneo strateg crno-belih Željko Obradović.

Znali smo da će biti teška utakmica protiv tima koji igra s ogromnom motivacijom protiv nas, bilo je potrebno da igramo sa određenom energijom, nažalost, nismo počeli dobru i u takvom tonu je bila utakmica. Na sreću, nijednog momenta se Olimpija nije odlepila na neku veliku razliku, imali su pet poena, kada smo igrali dobru odbranu, ali nismo rešavali u napadu. Uspeli smo da dobijemo, čestitke igračima, hvala publici, za nas važna pobeda u ABA ligi. Sad, to je to... Jedan dan sutra da pričamo o Barseloni, ali biće pitanje više energije, želje, volje, da shvate svi da mroaju da pomognu timu, makar i dva minuta, ali na pravi način - rekao je Obradović.

Legendarni Žoc je potom istakao da je razočaran igrom pojedinaca.

Jedan jedini razlog je taj, umor. Nema razloga, ne postoji. Ko prati malo Evroligu duže, videće da svi timovi imaju problem kad igraju utakmice posle 47 sati. Mi smo završili meč u 22 časa protiv Olimpijakosa, a ovo je počelo u 19 časova, to je 44 sata razlike. To je glavni razlog, nema drugog. Mi kad pričamo, imali smo četiri dana da pripremimo utakmicu s Olimpijakosom, za ovo smo imali dan i po. Tako će biti protiv Barselone, a protiv Reala je drugačije. Tu ima dva dana, to je razlika koja će pomoći da bude drugačije. Ono što se meni ne sviđa jeste da su neki igrači koji su uslovno rečeno imali svežinu, večeras nisu bili na nivou na kom sam očekivao da budu, ali to je neka druga priča i analiza koju ćemo raditi sutra. Svi moraju da budu spremni, da u dva ili tri minuta daju maksimum i to je to.

Republika

Foto: Starsport

Željko Obradović

Crno-bele očekuju dva dana pauze, a zatim sledi duplo kolo Evrolige, u kom će u Štark arenu stići Barselona, pa Real Madrid.

Bez dileme, to je to. Zato pričam da su potrebni svi igrači, sad u ovoj situaciji... Ko će imati svežinu je gospodin Lesor, on će imati, ali ovi drugi... Da mi je neko drugi rekao da će jedini igrač na poziciji pet, Smailagić, igrati samo 13 minuta, ja bih rekao da je nemoguće. Ali uspeli smo i tako da dobijemo utakmicu, on je jedina petica, a dobili smo bez njega. Probao sa mda stavim i Papapetrua i Zeka i tako dalje, ali to je tako. Očekujem od svih njih da, glava, da ono što je pokojniji Profa mene naučio, umor dolazi odavde (pokazuej na glavu), samo je tu, u telu to ne postoji. Ko prihvati da nije umoran i ko kaže sebi da nije umoran, izgledaće dobro i igraće dobro.

Matijas Lesor je na ovoj utakmici odradio prvi meč suspenzije, što je stvorilo problem u rotaciji.

- Krenuli smo da igramo sa pet malih, ja sam probao da dam odmor Zeku, koji je odigrao odličnu odbranu na preuzimanju, on je imao svežinu. U tom periodu smo primili dve trojke bespotrebno, bez ikakvog razloga, jer smo pomagali strane pomoći, igrali smo drugu odbranu koja ne iziskuje to, što ne iziskuje to. Jeste, činjenica da smo poslednjih 10 minuta primili samo sedam poena, dali smo 12, koga briga, tri razlike, dva bodića, idemo dalje... Traže se rešenja, uvek u toku utakmice, moj stručni štab radi fenomenalne stvari, svi pomoćni treneri koji u svakom trenutku na klupi pomažu sa pravim informacijama, bilo u fazi napada, odbrane, hvala im na tome. Hvala igračima, ja sam pogledao nešto, imamo tablu sa programom, od 16. decembra smo igrali 31 utakmicu i imamo skor od 26 pobeda i pet poraza. Možete pogledati, veoma intersantna statistika, mogu da se zahvalim igračima, ali, nije dovoljno. Moramo da nastavimo dalje, sve što je ispred nas u ABA ligi i Evrolige, znamo nešteo, najbolje je što to zavisi od nas. Nekako kad igraš protiv timova kao što su Real, Barsa i Monako, znaš da te čeka paklen posao, da bi izborio neku pobedu da bi se plasirao u TOP 8 što je pretpostavljam dobar rezultat - zaključio je Obradović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading