EVROPA SE POKLONILA SRBINU! Teodosić ispisao ISTORIJU Evrolige! Pala dva REKORDA!

Autor:

Sport

08.03.2023

11:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Virtusa poraženi su od Partizana u Bolonji, ali su meč obeležila dostignuća reprezentativca Srbije Miloša Teodosića.

EVROPA SE POKLONILA SRBINU! Teodosić ispisao ISTORIJU Evrolige! Pala dva REKORDA!

Foto: Profimedia

Plejmejkeru Virtusa je nedostajala jedna trojka, kako bi se izjednačio sa legendarnim Grkom Vasilisom Spanulisom na večnoj listi trojkaša Evrolige.

Umesto jedne, Teo je postigao tri trojke i pretekao legendarnog asa Olimpijakosa, stigavši do 520 trojki u najelitnijem klupskom takmičenju, dok je Spanulis ostao na 518.

Ono što ide na stranu srpskog košarkaša je da ima čak 97 mečeva manje od grčkog asa ogromnih 233 pokušaja manje za tri poena. Trenutno je Teodosić peti najbolji trojkaš u istoriji takmičenja, a prvi je Huan Karlos Navaro sa 623 trojki iz 1.711 šuteva.

Bivši igrač Klipersa je protiv crno-belih upisao dabl-dabl sa 11 koševa i isto toliko asistencija, pa je i tu napredovao na listi. Već do odlaska na odmor imao je osam, dok je u nastavku meča saigračima "spakovao" tri dodavanja.

Foto: Tanjug/AP

Vasilis Spanulis

 

To ga je lansiralo na sedmo mesto najboljih asistenata u istoriji Evrolige sa 1.266 dodavanja, dok je ispred njega od aktivnih igrača Serhio Ljulj iz Reala sa 1.138 dodavanja. Prvi u ovoj kategoriji je Spanulis sa 1.558 asistencija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading