NEZAPAMĆENI SKANDAL NA POMOLU! NBA zvezdi preti DRAKONSKA SUSPENZIJA! Propušta čak 50 MEČEVA!

Autor:

Sport

07.03.2023

19:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji košstkaš Memfisa Dža Morant suočava se sa teškim periodom, pošto je pretukao maloletnika, pa mahao pištoljem.

NEZAPAMĆENI SKANDAL NA POMOLU! NBA zvezdi preti DRAKONSKA SUSPENZIJA! Propušta čak 50 MEČEVA!

Foto: Tanjug/AP

Policija Kolorada je zvanično otvorila istragu protiv Dža Moranta posle serije skandala koje je izazvao superstar Grizlija.

Podsetimo, Morant je prvo tokom partije basketa pretukao 17-godišnjaka i pretio mu pištoljem, da bi kasnije na društvenim mrežama uživo strimovao snimak iz striptiz kluba na kome vidno pijan maše oružjem!

Američki mediji prenose da je između dva incidenta iskusni centar Stiven Adams sazvao sastanak igrača Memfisa i da je kompletan tim razgovarao sa Morantom o njegovim postupcima, međutim, nisu uspeli da ga smire i samo nekoliko dana nakon prvog, desio se i drugi incident u njegovoj režiji. 

Ono što je loše po asa Memfisa da je policija Glendejla potvrdila da se incident desio u jednom baru blizu Denvera, u oblasti poznatoj po striptiz klubovima i šoping centrima. Mesto na kome je Morant mahao pištoljem zove se "Šotgan Vili" i navodno je "bar za muškarce", tačnije, striptiz klub. Dža je u problemu, pošto je prekršio više zakona, kao što je i onaj o nošenju i posedovanju oružja.

Foto: Tanjug/AP

Dža Morant

- Ako se dokaže da je Morant imao pištolj u blizini ekipe ili u timskom avionu, to je automatski suspenzija od 50 utakmica - piše NBA novinar Mark Stajn i dodaje:

- Zbog toga NBA pokušava da utvrdi okolnosti koje su dovele do toga da se na video snimku vidi pištolj u Morantovoj ruci - stoji u Stajnovom tekstu.

Da stvar bude preciznija, u Koloradu je dozvoljeno nošenje oružja, ali je zabranjeno nositi ga kada ste pijani. Nasuprot tome, pravila NBA kažu da je nedozvoljeno da igrač nosi oružje dok je sa ekipom na meču ili na putovanju.

Zato je Morant udaljen iz tima dok traje istraga NBA i policije, što predstavlja veliki hendikep za Memfis.

Pred kraj regularne sezone Grizliji se bore za drugo mesto na Zapadu, a veliki broj timova im dišu za vratom, pa im je njegova pomoć od presudnog značaj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading