ZVEZDA ZA ČAST I SAMOPOUZDANJE: Punom parom na Efes

Autor:

Sport

08.03.2023

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tim iz Istanbula je favorit u Evropi, ali to ne znači ništa, crveno-beli mogu da ih dobiju, rekao je poznati trener.

ZVEZDA ZA ČAST I SAMOPOUZDANJE: Punom parom na Efes

Foto: Starsport

Ben Bentil i Akile Polonara

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju danas (20:30, Sport klub 1) ekipu Efesa u  27. kolu, ali ovaj meč neće imati veliki rezultatski značaj jer su crveno-beli praktično izgubili sve šanse za prolaz dalje.

Izabranici Duška Ivanovića trenutno zauzimaju 13. mesto na tabeli sa 11 pobeda i 15 poraza i ne mogu da se nađu među osam najboljih ekipa u Evropi. Tako da crveno-beli ni ove sezone neće uspeti da se plasiraju u plej-of fazu, jedini put im je to pošlo za rukom u sezoni 2015/16, gde su poraženi od CSKA.

Košarkaški trener Vlade Đurović, koji je vodio Zvezdu davne 1986-1988, rekao je u razgovoru za Republiku da, nakon poraza od Albe i Bajerna, crveno-beli probaju da sruše Efes u Areni.

- Zvezda je praktično izgubila šansu za plej-of, Alba i Bajern su je uništili. Ima tu mnogo razloga. Bez obzira na sve crveno-beli se neće predati. Očekuje ih Efes, koji se smatra favoritom. Kad je Alba mogla da slavi u Beogradu, može i Zvezda protiv Turaka pred delijama. U svakom takmičenju moraš da imaš sreću, ali je Zvezda nije imala na par utakmica, posebno kada je igrala protiv Bajerna - naglasio je Đurović.

Foto: Starsport

Vlade Đurović

Srpski stručnjak naglašava da bi Zvezdini rezultati bili mnogo bolji da je Fakundo Kampaco ranije mogao da nastupi u Evroligi.

- Sigurno bi bilo bolje da je Zvezda mogla da računa na njega od starta. Kampaco je jedan od najboljih igrača u Evropi i tu nema nikakve dileme. Međutim, u njegovoj prvoj utakmici u Evroligi, protiv Bajerna, je hteo da se pokaže i da pomogne timu, ali nije uspeo. Jako je malo igrača u evropskoj košarci koji mogu da pomognu ekipi kao on. Kampaco poseduje sve, ali se nije snašao zbog prevelike želje za igranjem - istakao je Đurović.

Republika

Foto: Starsport

Duško Ivanović i Fakundo Kampaco

Takođe, on je istakao da bi Zvezdini rezultati bili mnogo bolji da je Duško Ivanović bio od starta sezone, umesto Vladimira Jovanovića.

- Sigurno da bi bilo sve drugačije da je Duško bio na početku sezone. Jovanović je uradio sve što je mogao, ali Zvezda je za njega jedan veliki zalogaj kao i za iskusne trenere. Voditi crveno-bele nije isto kao da vodiš FMP ili Igokeu, potpuno su drugi zahtevi. Sve u svemu, biti trener večitih je mnogo zahtevnije, a ja to dobro znam iz iskustva jer sam ih predvodio - poručio je Đurović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading