SADA I ZVANIČNO: Evropa PODRHTAVA - Tajler Dorsi ima novi klub!

Autor:

Sport

01.03.2023

12:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bek šuter stiže u poslednji čas.

SADA I ZVANIČNO: Evropa PODRHTAVA - Tajler Dorsi ima novi klub!

Foto: Tanjug/AP

Tajler Dorsi i Vasilije Micić

Grčki plejmejker Tajler Dorsi novi je košarkaš Fenerbahčea, objavio je turski klub.

Dorsi je bio želja turskog tima prošlog leta, ali se tada odlučio za NBA ligu i razvojni tim Dalasa. U G-ligi je prosečno beležio 19 poena, dva skoka i četiri asistencije.

Sa godišnjim ugovorom teškim 1.5 miliona evra, Dorsi će biti jedan od najplaćenijih igrača u evropskoj košarci.

- Nije tajna, malo je igrača koji poput Dorsija mogu da naprave razliku u Evroligi svojim kvalitetom i iskustvom. Očigledno je da će se vrhunski timovi interesovati za njih ako su slobodni - izjavio je trener Fenerbahčea Dimitris Itudis pre početka sezone.

Dorsi je do sada u evropskoj karijeri igrao za Makabi i Olimpijakos. Brojni klubovi su želeli da ga vide u svojim redovima, pre svega Efes i upravo Oli, ali se na kraju Grk, koji ima i američki pasoš, odlučio za Fener.

Itudis trenutna na bekovskim pozicijama ima Nika Kalatesa, Skotija Vilbekina, Marka Gudurića, Karsena Edvardsa i Tajlera Dorsija, pa je jasno da su Truci definitivno među najužim favoritima za osvajanje Evrolige ove godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading