DEJAN TOMAŠEVIĆ O NOVOJ ULOZI: Najjače je biti deda

Autor: Aleksa Simić

Sport

26.02.2023

06:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fenomenalan osećaj, najlepši na svetu, Andriji ću pričati o uspesima u karijeri. Žao mi je što on i naša deca nisu mogli da me gledaju, ali tu je Jutjub, kaže proslavljeni centar.

DEJAN TOMAŠEVIĆ O NOVOJ ULOZI: Najjače je biti deda

Foto: ST/D.Kadic

397132_moleban10_orig.jpg

Ljubi ga deda!

Proslavljeni srpski košarkaš Dejan Tomašević (49) sigurno je odrastao uz serijal "Žikine dinastije", koja se i danas reprizira, a ko zna, možda bivši i centar bude imao slične avanture s unukom Andrijom. U razgovoru za Republiku on je otkrio kako im se svet okrenuo otkako je Marinko, sin njegove supruge Jelene iz prvog braka, postao otac.

HVALA TEHNOLOGIJI

- Biti deda je fenomenalan osećaj, nešto najlepše na celom svetu i najjači osećaj. Uživam u svim lepim trenucima sa malim Andrijom. Siguran sam da ću mu pričati kad malo još poraste o svojim podvizima i uspesima u karijeri. Hvala bogu, pa danas postoje i moderne tehnologije, pa će sve moći da vidi na Jutjubu i društvenim mrežama. Jedino ostaje žal što on, pa ni naša deca, osim možda Marinka, nisu mogla da me uživo gledaju i da se raduju mojim uspesima jer su bili mali ili čak nisu bili tada ni rođeni - počeo je priču Tomašević za naš portal.

Republika

Foto: Starsport

Dejan Tomašević

Osim porodice, u Dejanovom životu košarka i dalje ima važno mesto. Pomno prati dešavanja pod obručima, pa se osvrnuo i na aktuelnu situaciju s reprezentacijom, koja će u desetkovanom sastavu, zbog poznatog sukoba na relaciji FIBA-Evroliga, sutra imati imperativ pobede nad Velikom Britanijom da bi se plasirala na Svetsko prvenstvo.

Izbacivanje Tea? Kari zna šta radi

Osvrnuo se Tomašević i na tenzije koje su nastale pošto je selektor Svetislav Pešić pozvao Miloša Teodosića na okupljanje pred prošlogodišnje Evropsko prvenstvo, pa ga precrtao. Za mnoge je to urađeno pogrešno i uvredljivo po Tea, a Dejan ima rezervisan stav.

- Nisam deo toga, ali siguran sam da Kari zna zašto je to uradio. Kao što sam siguran da Teo ima uvek mesto u reprezentaciji iako to sada ne deluje tako - kazao je bivši centar.

- Ovo nije prava reprezentacija! Ona bi trebalo da bude tim sastavljen od najboljih pojedinaca koje jedna zemlja ima. Ipak, i ovako se moramo kvalifikovati za Mundobasket, pobeda nad Velikom Britanijom ne sme da se dovodi u pitanje. To je sada jedino važno - jasan je Tomašević.

PUKO PREŽIVLJAVANJE

On je s našom reprezentacijom osvojio dva svetska zlata, tri titule prvaka Evrope, kao i kontinentalnu bronzu i srebro na Olimpijskim igrama 1996. u Atlanti. Međutim, da bi Srbija opet bila velesila, mora da igra u najjačem sastavu, a to trenutno ne zavisi samo od nje.

- Stalno pričam o tome, nastup reprezentacije tokom sezone je sjajna stvar ukoliko možeš da računaš na sve igrače. Ovo je puko preživljavanje. Nažalost, neke reprezentacije koje imaju vrhunske igrače možda neće otići na neko prvenstvo, a one slabije se plasiraju. Sve to je posledica nakaradnih kvalifikacija i odnosa između saveza, klupskih takmičenja i ekipa. Čudi me da FIBA i Evroliga nisu poveli ozbiljne razgovore jer evropska košarka ne može da napreduje dok se ne dogovore - poručio je Tomašević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading