EVROLIGA: Real obradovao, Makabi rastužio večite - novi poraz Panatinaikosa!

Autor:

Sport

23.02.2023

22:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odigrane su prve tri utakmice današnjeg programa u najjačem košarkaškom takmičenju u Evropi.

EVROLIGA: Real obradovao, Makabi rastužio večite - novi poraz Panatinaikosa!

Foto: Starsport

Košarkaška lopta

Košarkaši Makabija su zabeležili bitnu pobedu, pošto su u okviru 25. kola Evrolige savladali na svom terenu Bajern sa 90:82.

Domaćina je do trijumfa predvodio maestralni Lorenco Braun, koji je ubacio 27 poena, a uz to je imao i četiri skoka i šest asistencija. Najbolje ga je pratio Vejd Boldvin sa 15 poena, uz po osam skokova i uspešnih dodavanja, a 15 poena je dodao i Bonzi Kolson.

Kod gostujuće ekipe najefikasniji je bio Kori Volden sa 19 poena, dok je Andreas Obst imao 14.

Pobedu je upisala i ekipa Olimpije Milana, koja je u neizvesnoj završnici porazila Panatinaikos sa 78:76.

Ključne poene na meču je postigao Nikolo Meli, koji je na 13 sekundi do kraja pogodio dva penala, a na drugoj strani je Dvejn Bejkon promašio šut za izjednačenje.

Pobednika je predvodio Šabaz Nejpir sa 16 poena i pet asistencija, dok je Meli dodao dva manje. Na drugoj strani, Vilijams je imao 21, a Bejkon 14 poena, ali ni to nije bilo dovoljno da PAO sa novim trenerom zabeleži pobedu.

Za kraj, trijumf je upisao i Real, koji je rutinski savladao Žalgiris na svom terenu sa 96:69.

Musa je predvodio Madriđane sa 17 poena, dok je Valter Tavares imao jedan manje. Sa druge strane, jedini raspoložen je bio Ignas Brazdeikis, koji je postigao 16 poena.

Evroliga se nastavlja sutra, kada je na programu novih pet utakmica, a najzanimljivija je svakako ona u 19 časova, kada će Crvena zvezda dočekati Albu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading