SPREMITE SE ZA SPEKTAKL! Zvezda uz dosta muke bolja od Borca, protiv Partizana za veliko finale (FOTO)

Autor:

Sport

16.02.2023

19:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Furiozna treća četvrtina crveno-belih presudila hrabrom timu iz Čačka.

SPREMITE SE ZA SPEKTAKL! Zvezda uz dosta muke bolja od Borca, protiv Partizana za veliko finale (FOTO)

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde savladali su čačanski Borac u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća rezultatom 86:64. Hrabro se klub sa obale Morave borio u dvorani Čair, ali treća deonica bila je kobna po pulene Dejana Mijatovića. Naime, crveno-beli su taj period igre rešili u svoju korist sa 29:17 i tako olakšali sebi put ka trijumfu.

 

 

Sjajno je počeo Borac, pa je u ranoj fazi meča Duško Ivanović morao da traži tajm-aut. Čačani su tada već imali dvocifrenu razliku (17:6). Uz izuzetno raspoložene Gagića i Hejla. Ipak, u drugoj četvrtini crveno-beli su dodali gas i na poluvreme otišli sa prednošću od 35:31.

Pomenuti treći kvartal rešio je pitanje pobednika. Rešetala je Crvena zvezda sa svih pozicija, a posebno su blistali Vildoza i Nedović. Poslednja četvrtina bila je samo formalnost, klub sa Malog Kalemegdana rutinski je priveo meč kraju.

Osmostrukog osvajača Žućkove levice je do pobede sa 18 poena, uz samo jedan promašaj iz igre (indeks 25) vodio Vildoza. Nemanja Nedović se zaustavio na 13 poena, dok je do 11 brojao Filip Petrušev. Fakundo Kampaco je uz 10 poena ubeležio i šest asistencija, dok je do 10 brojao i Ognjen Dobrić.

Kod Borca su po 14 poena ubacili Đorđe Gagić i Marko Radonjić, dok 13 je brojao Hanter Hejl. Na 11 poena se zaustavio Diante Boldvin.

U polufinalu Crvena zvezda će se sastati sa večitim rivalom, Partizanom. Meč je na programu u petak od 21 čas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
dex

16.02.2023 19:38

samo se pitam koji debili vam sastavljaju ovaj tekst jel isti onaj o juce kad e napisao da partizan deklasirao drugoligasa Spartak sa 24 poena razlike,a Zvezda jedva dobila Abaligasa sa 25 poena razlike....reci te tom vasem novinarcicu...da se malo sagne pre nego sto nesto napise