ADMIRALBET ABA LIGA: Budućnost DEKLASIRALA Igoeku, rovoska bitka u Železniku pripala Cedeviti!

Autor:

Sport

11.02.2023

23:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Borba za plej-of regionalnog takmičenja se nastavlja.

ADMIRALBET ABA LIGA: Budućnost DEKLASIRALA Igoeku, rovoska bitka u Železniku pripala Cedeviti!

Foto: Budućnost VOLI/Filip Roganović

Košarkaši Budućnosti ubedljivo su savladali Igokeu 91:58 u meču zaostalog 6. kola AdmiralBet ABA lige, pa sa skorom 13-6 nastavljaju borbu za osvajanje jedne od četiri pozicije koja garantuje prednost domaćeg parketa u prvoj rundi nokaut faze.

 

 

Prevagu na tasu Budućnosti doneli su Erik Grin i Edin Atić sa po 17, Tre Bel Hejns sa 12 i Džej Džej O’Brajen sa 10 poena. Kod Igokee, bolji od ostalih, bili su Stefan Đorđević sa 13 i Dragan Milosavljević sa 12 poena.

Ekipa iz Republike Srpske sada je na učinku 5-13, te ih očekuje grčevita borba za opstanak.

U utakmici redovnog, 19. kola, košarkaši Cedevita Olimpije pobedili su FMP u Železniku sa 86:79, pa sa skorom 13-5 (uz utakmicu manje protiv Zvezde na svom parketu), nastavljaju borbu za jedno od četiri mesta koje donosi prednost domaćeg parketa u prvoj rundi plej-ofa.

 

 

Najefikasniji u sastavu Cedevita Olimpije, bili su Jogi Ferel sa 17, odnosno Karlo Matković i Edo Murić sa po 14 poena. Kod FMP Železnika, novajlija Čarls Mur je postigao 22, Paulius Valinskas 15 poena.

FMP je na učinku 12-7 i nalazi se na petom mestu.

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading