SRAMNO! Rasizam na košarkaškom terenu, reagovao i Kampaco!

Autor:

Sport

09.02.2023

09:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaš Crvene zvezde bio je zgrožen onim što je video.

SRAMNO! Rasizam na košarkaškom terenu, reagovao i Kampaco!

Foto: Starsport

Fakundo Kampaco, Džon Holand i Luka Vildoza

Rasizmu nije mesto na sportskim terenima, ali se često desi neki veliki ispad.

Tako je bilo i na utakmici Evrokupa u kojoj je Huventud savladao Ulm (82:76).

Da li je u pitanju nepromišljena provokacija ili čist rasizam, zaista nije poznato, ali sramna scena desila se tokom poslednje deonice ove utakmice. Ulm je bio u vođstvu sredinom poslednje deonice kada je kamera u centar pažnje ubacila Brazilca iz nemačkog tima, Jaga dos Santosa. 

 

 

U trenutku kada se on spremao da ubaci loptu u igru kamera je uhvatila jednu devojku sa tribine kako mu dobacuje i uzvikuje reč "monjo". Pored nje bila je i starija navijačica španskog tima kojoj nimalo nije smetalo ovo ponašanje, već ga je osmehom i aplauzom i podržala.

Mnogi su osudili ovaj ispad, a među njima našao se i košarkaš Crvene zvezde Fakundo Kampaco, koji je na svom Tviter profilu podelio sporan snimak uz sledeći komentar:

- Ovakve stvari su nedopustive.

 

 

Da li je u pitanju samo trenutak nepažnje i nepromišljena provokacija ili je zaista po sredi rasistički ispad, ostaje da se vidi. Jedno je sigurno, ružna slika poslata je iz Španije u ostatak sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading