LEGENDA SRPSKE KOŠARKA NIJE ODUŠEVLJENA: Zvezda i Partizan nemaju šta da traže na Jadranu, igraju se sa protivnicima kao sa decom!

Autor:

Sport

06.02.2023

18:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Fizički i kvalitetom više su nego dominantni i mislim da se takvom košarkom ništa ne dobija."

LEGENDA SRPSKE KOŠARKA NIJE ODUŠEVLJENA: Zvezda i Partizan nemaju šta da traže na Jadranu, igraju se sa protivnicima kao sa decom!

Foto: Starsport

Detalj sa večitog derbija Crvena zvezda - Partizan

Pukla stotka. Crvena zvezda je razbila protivnika. Partizan protutnjao kroz gostujuću dvoranu. Ovakvi naslovi najbolje oslikavaju situaciju u AdmiralBet ABA ligi, u kojoj večiti rivali iz kola u kolo demonstriraju silu i, kao kaznene ekspedicije, deklasiraju rivale. Crveno i crno-beli su već posle 18 odigranih kola obezbedili plasman u plej-of jer je Zvezde izgubila samo od Zadra, i to kad mu je ubacila 96 poena (96:98), dok je Partizan doživeo neuspehe jedino od ekipe sa Malog Kalemegdana i u nesrećnoj završnici na gostovanju Cedevita Olimpiji.

 

 

Ovakav odnos snaga naveo je mnoge, pogotovo u Hrvatskoj, da zakukaju nad svojom sudbinom. Proslavljeni Aco Petrović predložio je da beogradski velikani napuste Jadran jer ovakvo takmičenje nema smisla. S druge strane, oni razumniji predlažu da se pronađe neko drugo rešenje jer mečevi poput onih u poslednjem kolu AdmiralBet ABA lige, u kojem je Zvezda razbila Igokeu sa 104:71, a Partizan Megu sa 103:78, nemaju smisla.

- Večiti u ovim mečevima izgledaju kao da se igraju s decom. Fizički i kvalitetom više su nego dominantni i mislim da se takvom košarkom ništa ne dobija. Slažem se da Zvezda i Partizan nemaju šta da traže na Jadranu, ali šta s njima? Da igraju samo Evroligu, za koju su pravili timove, ne može, a u ABA ligi samo gube vreme i zamaraju se. Mislim da su pronašli neki balans da dele minutažu, da odmaraju glavne igrače i uigravaju one druge, ali i tako su prejaki - rekao je za "Republika.rs" bivši košarkaš i iskusni sportski radnik Vladimir Cvetković.

Republika

Foto: Starsport

Vladimir Cvetković

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading