CRNO-BELI PREGAZILI ASVEL: Partizan sjajnom igrom demolirao NEMOĆNE Francuze!

Autor:

Sport

31.01.2023

19:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izabranici Željka Obradovića su slavili posle još jedne odlične predstave u Beogradu.

CRNO-BELI PREGAZILI ASVEL: Partizan sjajnom igrom demolirao NEMOĆNE Francuze!

Foto: Starsport

Kevin Panter protiv Asvela

Košarkaši Partizana su stigli do nove pobede u Evroligi, pošto su u meču 22. kola elitnog takmičenja rutinski savladali Asvel sa 92:71 (25:16, 25:20, 26:15, 16:20).

Crno-beli su od samog starta pokazali gostima da večeras nemaju šta da traže u Beogradu. Nakon par minuta egala, Panter je odlepio domaće, koji su vrlo brzo stigli do dvocifrene prednosti. 

Taj trend se nastavio i u drugoj četvrtini, Partizan je stalno bio oko dvocifrene razlike, a sjajno je prvo poluvreme zaključio Naneli sa dve trojke. Na poluvremenu je bilo 50:36 za domaće.

Gde su stali u prvom, domaći košarkaši su nastavili u drugom poluvremenu. Vrlo brzo je Partizan otišao na +20, a zatim i na najvećih +29 (75:46). Od tog trenutka se prednost samo održavala, da bi na kraju Asvel uspeo da smanji na pristojnih 21 razlike.

Partizan je do pobede predvodio Kevin Panter sa 22 poena, a najbolje ga je pratio Egzum sa 13, odnosno Lesor sa 12 poena.

Sa druge strane su najbolji bili Fal i Pons sa 14 poena.

Posle ovog kola Partizan je stigao do 11 pobede, uz isto toliko poraza, dok je sa druge strane Asvel ostao na samo osam trijumfa u 22 odigrana meča.

Partizan sada očekuje gostovanje u Kaunasu, pošto će u petak odmeriti snage sa ekipom Žalgirisa.

Partizan - Asvel

92:71 (25:16, 25:20, 26:15, 16:20)

Tok meča:

Kraj meča! Partizan je došao do izuzetno ubedljive pobede, kojom je sad došao do skora od po 11 pobeda i isto toliko poraza.

Tok četvrte četvrtine:

8. minut -  Partizan ima +19, Obradović je odlučio da uzme tajm-aut, crno-beli imaju veliku prednost

6. minut - Poslednji TV tajm-aut na ovom meču, posle koša Nanelija Partizan ima +21.

4. minut - Partizan održava prednost i dalje, Asvel deluje da se potpuno predao.

2. minut - Trojka Dioa je ipak poništena, pa je Partizan u poslednju deonicu ušao sa +25. Serija Asvela 6:0, koju Ledej prekida sa dva ubačena slobodna bacanja.

Tok treće četvrtine:

Kraj treće deonice! Partizan ima veliku prednost, uprkos trojci Dioa u poslednjoj sekundi. Čini se da će poslednja četvrtina biti puka formalnost.

8. minut - Nastavlja se kanonada Partizana, crno-beli trojkama stižu na gotovo 30 razlike.

6. minut -  Sjajan koš Lideja, na koji se nadovezala i trojka Pantera, pa Partizan ima preko dvadeset razlike prvi put.

4. minut -  Pogađa Džona Metjuz iz teške situacije, pa je sada 15 razlike za crno-bele.

2. minut -  Počelo je drugo poluvreme košem Fala, ali nova serija Partizana, pa crno-beli imaju sad ogromnih +19.

Tok druge četvrtine:

 

 

Kraj druge četvrtine! Partizan ima 14 razlike, crno-beli dominiraju u beogradskoj Areni.

8. minut -  Partizan urniše Asvel. Dve vezane trojke Nanelija, Partizan je već na +16.

6. minut - Partizan rutinski održava prednost, a u tome im pomaže i Asvel, koji je promašio već nekoliko zicera. Fal zakucava, Obradović traži tajm-aut pri vođstvu od 10 razlike.

4. minut - Partizan se ponovo odlepio na dvocifrenu prednost, nakon koševa Nanelija i Lideja. Ti Džej Parker traži prvi tajm--aut na meču.

2. minut - Nastavio je Panter tamo gde je stao u prvom delu, pogodio je dva bacanja posle skoka u napadu. Sa druge strane Dio pogađa prvu trojku za goste na ovom meču.

Tok prve četvrtine:

Kraj prve četvrtine! Partizan ima devet poena prednosti, nošen sjajnom partijom Pantera, koji je već ubacio 11 poena.

8. minut - Egzum pogađa poludistancu, a zatim i Papapetru trojku, posle skoka u napadu Lideja. Sa druge strane zakucava Noua, ali istom merom uzvraća Lesor.

6. minut - Prvi TV tajm-aut, Partizan vodi posle koš faula Lesora. Panter je postigao već devet poena, sa druge strane Asvel poentira uglavnom iz reketa.

4. minut -  Velika borba u Beogradu. Asvel poentira iz skoka u napadu, sa druge strane pogađa Trifunović. De Kolo vraća prednost Asvelu.

2. minut -  Meč je počeo faulom Pantera nad Rišašerom, koji je ubacio jedno bacanje. Sjajno kucanje Ponsa, ali na drugoj strani se razigrao Panter, koji je vezao dve trojke.

Počeo je meč u Beogradu!

UVOD

Košarkaši Partizana igraju večeras od 20 časova i 30 minuta meč 22. kola Evrolige, protiv francuskog Asvela, u meču koji može puno da donese, ali i odnese crno-belima, u borbi za plasman u Top 8.

Crno-beli se trenutno nalaze u seriji od tri uzastopna trijumfa, protiv Studentskog Centra i Mornara u ABA ligi, odnosno protiv Crvene zvezde u Evroligi, pa je jasno da će u grotlu Arene tražiti četvrti trijumf u nizu.

Sa druge strane, Francuzi su imali tri pobede zaredom, protiv Olimpije u Milanu, Fenerbahčea pred svojim navijačima, odnosno protiv Pariza u okviru domaćeg prvenstva, ali su za vikend doživeli hladan tuš, pošto su na svom terenu izgubili od Monaka u derbiju prvenstva Francuske.

Situacija na tabeli je jasna. Partizan ima skor od deset pobeda i 11 poraza, pa mu je sada svaki meč od presudne važnosti kada je u pitanju plasman među najboljih osam timova u Evroligi. Sa druge strane, Asvel ima osam pobeda i 13 poraza, pa se čini da im je ovo možda i poslednja prilika da uhvate voz za plasman dalje.

Meč u Areni počinje u 20 časova i 30 minuta, a sudiće ga Huan Karlos Garsija, Serđo Silva, odnosno Rain Perandi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading