FANTASTIČNI MONEKE PRIZNAO: Hteo me je Partizan, ali nisu poslali zvaničnu ponudu

Autor:

Sport

27.01.2023

18:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji prijatelj Dantea Egzuma umalo da završi u crno-belom dresu. Međutim, karijeru je nastavio u redovima ekipe koju predvodi Saša Obradović.

FANTASTIČNI MONEKE PRIZNAO: Hteo me je Partizan, ali nisu poslali zvaničnu ponudu

Foto: Tanjug/AP

Poslednje pojačanje Monaka, Čima Moneke, otkrio je u razgovoru za "ESPN" da je bilo interesovanja Partizana, gde nastupa njegov najbolji prijatelj Dante Egzum, ali da se saradnja nije ostvarila iz jednostavnog razloga...

- Bilo je dosta interesovanja za mene iz Evrolige i Partizan jeste bio jedan među onima koji su pokazali najveće interesovanje. Ali, nije se ništa dogodilo pošto mi nisu dali zvaničnu ponudu, zbog čega i nisam mogao da razmatram prelazak tamo - rekao je Moneke.

Sada je član Monaka, ali ne isključuje da su u Humskoj možda i razmišljali o tome da ga pozovu...

- Možda bi ponudu poslali u narednim danima, ali Monako je bio brži i sa njihovom prvom ponudom nijedan drugi klub nije imao šansu (da me dovede). Monako me je stvarno, stvarno hteo, to su i pokazali na delu.

Moneke iza sebe ima epizode u Francuskoj i Španiji, ovo će mu biti prvi iskorak u Evroligi...

- Svako ko je igrao u Evroligi i NBA najbolje zna razlike između tipova košarke. U Evroligi je teže postići koš nego u NBA. Drugačija je igra, zbog čega je sasvim normalno da jedan tim postigne 60-65 poena. Kad god evroligaški tim ubaci 100 ili više poena, to je velika stvar. Naravno, utakmica kraće traje nego u NBa, ali svakako su to dva potpuno drugačija stila košarke. Evroliga je teža jer u NBA kada ubacite 130 ili 140 poena, čak i kada ste u minusu od 20 poena nije teško da napravite preokret. Kada imaš -20 u Evroligi, to je kao -40 u NBA.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading